Juleblog 2015: Heidis ølkage

juleblog15Det er jo tiden for traditioner af alle slags, og mange af dem kredser jo sådan set om noget, vi kan putte i munden. For et par år siden havde Heidi for første gang sit ølkage med til julekortsevent, og det er blevet en tradition, at hun skal have den med hvert år. For lad mig bare sige det fuldstændig klart og utvetydigt: Den her kage smager fabelagtigt! At Heidi så ydermere medbringer appelsinsmør til at smøre på ølkagen gør kun den kulinariske fornøjelse endnu større.
Jeg lokkede opskriften ud af Heidi allerede det første år, hun bagte kagen, men jeg har ikke fået postet den som en del af mine julebloggerier før i år. Det har primært skyldtes, at jeg ikke havde billeder af kagen, hvilket jeg syntes, var nødvendigt. Til årets julekortsevent huskede jeg så at tage et billede (inden kagen blev spist endda), og derfor kan opskriften nu langt om længe også komme med på bloggen. Hvis du skulle have lyst til noget lækkert her i juletiden, som er lidt mindre traditionelt end vanillekranse og brunkager, så giv ølkagen en chance – det vil du vitterligt ikke fortryde.


Ølkage
500 g hvedemel
500 g brun farin
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 hvidtøl

Bland de tørre ingredienser blandes sammen og tilsæt øllen. Rør rundt.

Kageblandingen hældes i to franskbrødsforme beklædt med bagepapir.

Kagen bages i ca. 45 min, ved 160 grader varm luft.

Servering: Appelsinsmør, bestående af 100g smør rørt op med appelsinsaft og revet appelsinskal, fra økoappelsin.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Juleblog 2015: Heidis ølkage

  1. Dorit says:

    Uuhm ja, kender den godt, og så er den så nem, fordi det hele bare skal piskes sammen 🙂 -Og den dufter jo rigtig dejligt af jul pga krydderierne !

  2. Gitte says:

    Det ser lækkert ud. Det skal da prøves.

  3. Vibeke says:

    Den er fantastisk! Og jeg vil tillade mig at anbefale den over vanillekranse og brunkager, da den er et fortræffeligt stykke “formiddagsbrød”, hverken kage eller brød, men passende til en kop formiddagskaffe eller the.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.