Juleblog 2015: Flettede julestjerner

juleblog15Hele mit liv har flettede julestjerner været en fast bestanddel af julepynten både da jeg boede hjemme, og senere da K og jeg flyttede hjemmefra – og de flettede stjerner dukker fortsat op i en eller anden for hvert eneste år til jul. De er jo endda på bloggens top igen i år,
Netop fordi de flettede stjerner er så almindelige og klassiske, er det lidt sjovt, at man kan blive ved at produktudvikle på dem. Men det kan man altså: Stort set hvert år kommer der en ny udgave af stjernerne, hvad angår farver, mønstre og størrelser. Lone havde købt nogle megastore stjernestrimler i år, og de stjerner der blev ud af dem, er så fede, at jeg også var “nødt til” at købe de samme strimler, da jeg var i DK i slutningen af november. Hos Arnold Busk kunne jeg få de store strimler samt tre mindre størrelser, som matcher de store i farver og mønstre. Vel hjemme i Bonn igen var det jo sådan set bare at gå i sving med at flette – og nå ja overvejer, hvor og hvordan jeg ville bruge stjernerne i årets juleoppyntning,


Som sagt så gjort! Jeg har hele fire forskellige størrelser i gang, men det sjoveste var nok, at se de største af stjernerne blive til. De er virkelig store – og jeg har taget billedet, så man kan se mine fingerspidser for at give en fornemmelse af størrelsen på strimlerne.

Her kan man se den færdige stjerne, som vitterligt er noget af en basse. Det siger noget om stjernens design, at den faktisk også virker i kæmpe-størrelsen.


De tre største stjerner har jeg hængt op i en af dørene ud til terrassen, og de fungerer rigtig fint sammen på den måde. Nu er det så at vente spændt og se, om tapen kan holde dem oppe hele vejen gennem december…


Noget af det, der er rigtig lækkert ved de her strimler, er deres mønstre, som er en kombination af blankt guld og blank hvidt. Jeg er så ikke helt så vild med, at pakken indeholder strimler til 3 stjerner men i 4 mønstre… Heldigvis havde Lone også købt strimlerne, og hun ville gerne bytte, så jeg kunne få stjerner med ens mønstre.

Foruden de største stjerner har jeg strimler i en lille størrelse og to, der er større end standard størrelsen. Dem flettede jeg også en god del af, selvom jeg ikke lige vidste, hvor jeg ville gøre af dem.


Jeg besluttede mig for, at de ville gøre sig fint ovenpå vores spisebordslampe, og det gør de faktisk. Siden jeg tog billedet har jeg flettet flere stjerner og lagt derop.

Og så fordi det faktisk er lidt sjovt med historien bag forskellige ting, så slog vi Fröbelstjernens (for det hedder de her stjerner faktisk) op forleden. Den har sit navn efter Friedrich Fröbel (1782–1852), som er opfinder af børnehavekonceptet. Hans idé var, at papirfoldning kunne bruges til at formidle simple matematiske begreber til børn. Det er dog ikke sikkert, at Fröbel overhoved opfandt stjernen, men den er nu alligevel navngivet efter ham.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Juleblog 2015: Flettede julestjerner

  1. Ettena says:

    Sikke nogle flotte stjerner og nogle skønne farver!

  2. Gitte says:

    Super flotte stjerner.

  3. Camilla says:

    Skønne stjerner – jeg elsker også bare sådan at flette dem – SÅ hyggeligt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.