Juleblog 9. december 2014: Juletræsterrarium

Et af de projekter jeg havde planer om at lave her i december var et juletræsterrarium, eller som man også kunne kalde det: “syltet vinterlandskab”. For et par år siden syltede jeg også juletræer, men der bestod opskriften udelukkende af små kunstige juletræer og fake sne. Selvom jeg var rigtig glad for mine glas med syltede juletræer, gik jeg i år efter en endnu mere biodynamisk udgave af samme idé. Jeg var i skoven og hente lidt mos, nogle nedfaldne nålegrene og bark, og hjemme havde jeg de øvrige ingredienser liggende klar. Så det var sådan set bare at sætte i gang, da jeg kom hjem igen.

2014-12-02 13.49.43

Man skal altså bruge: 1 liters sylteglas (gerne gamle fine glas), mos og andre skovbundssager, fake sne og fake mini grantræer.

2014-12-02 14.00.05

Indledningsvis byggede jeg min skovbund op ved at lægge mos nederst og så fylde op med lidt nålegrene og bark.

2014-12-02 13.52.05

Jeg havde egentlig tænkt mig at lade fødderne sidde på træerne, men jeg syntes ikke, at det duede. Så jeg skruede dem af og pressede tre træer ind i hinanden, så de formede en klump.

2014-12-08 13.29.51

Jeg sænkede forsigtigt træerne ned i glasset, og pressede dem godt ned i mosset, så de sad nogenlunde fast.

2014-12-08 13.29.43

Sidste skridt var at lade julesneen dale ned over mit lille syltede vinterlandskab. Jeg havde egentlig tænkt mig at sætte låg på glassene, men besluttede at det nok ville betyde, at der dannedes kondens i glassene pga. fugten fra mos mm., så nu står begge mine syltede glas uden låg.

 

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Juleblog 9. december 2014: Juletræsterrarium

 1. Karina Beck says:

  Hvor er de altså hyggelige, dine små julelandskaber!!

 2. Ann Weiss says:

  Det ser da rigtig flot ud 🙂 God ide med rigtige naturmaterialer.

 3. Dorthe/Pips says:

  De er supersøde dine glas med syltede juletræer 🙂

 4. Hvor er de kære, dine syltede juletræer, jeg har virkelig, ledt efter de søde små juletræer, ved du hvor man kan købe dem? knus morkaren.

 5. kortmager says:

  Wow, det ser godt ud! Du har ikke problemer med fugt i glasset?

 6. Annette says:

  Ja det er smukt. Jeg plejer også at have et stort ovalt glas med lignende. Og uden låg. Det vil jo fremme nedbrydningen og give kondens.

 7. Pia Larsen says:

  Sikke en god og nem idé til at skabe en fantastisk hyggelig juledekoration 🙂

 8. Karin says:

  Bare SÅ fint Cecilie 🙂 Jeg havde lignende planer i år og havde indkøbt en glaskuppel til formålet. Desværre fik jeg ikke fingeren ud i tide mht træerne, før alle var solgt 🙁 Hmmmm, det er vist ikke lige nu jeg skal skrive at jeg arbejder i Panduro Hobby ….. Nå, men sådan kan det også gå ;/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.