Juleblog 5. december 2014: Jul på terrassen

Da vi boede i Riesstrasse ærgrede det mig ofte, at vi ikke rigtig kunne nyde vores terrasse indefra lejligheden. Så da vi skulle flytte, var et af mine største ønsker at have et uderum, som man kunne se og komme ud på fra vores opholdsrum. Det kan man roligt sige, at vi har fået her på Højen, og jeg nyder det hver eneste dag året rundt. Det er lige præcis så dejligt, som jeg havde forestillet mig, at det ville være. Fordi vi kan se ud på terrassen fra vores stue, har jeg også pyntet lidt op derude. Udover lys i et af vores træer, har jeg et lille lystræ, jeg fik af Finn sidste år. Og i år har jeg så udvidet med et stilleben med udgangspunktet i den bænk, der altid står derude.

2014-12-02 14.41.51

Pynten består af mit sukkertopjuletræ, som jeg har haft siden efteråret 2009, og som er blevet mange gange større, end det var, da vi købte det. Foran står der en gammel Carlsberg ølkasse, som er kommet frem af gemmerne i Gentofte. Kransen er fra min blomsterbutik i Holland, grangrenene er fundet i skoven og planten med de fine lyserøde bær, fik jeg af K for et par måneder siden.

2014-12-02 14.42.06

Lanternen er en nyanskaffelse, som jeg ikke kunne stå for. Normalt er lanterne i denne størrelse relativt dyre – i hvert fald så dyre at jeg er for nærig til at købe dem – men den her havde en god størrelse til en fin pris. Og så måtte jeg slå til. I den har jeg sat et batteridrevet lys, hvilket fungerer rigtig fint. Det er noget bedre end at forsøge sig med levende lys på terrassen.

Rensdyrskindene overlevede hele sidste vinter ude og efterfølgende godt 8-9 måneder i kælderen, så nu satser jeg på, at de kan klare endnu en sæson på terrassen. Det er ærgerligt, at de fælder så meget, at vi ikke have dem indenfor, men så må de jo bo ude.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Juleblog 5. december 2014: Jul på terrassen

 1. dorte says:

  super hyggeligt du har det der.

 2. kortmager says:

  Ser bare så hyggeligt ud.

 3. Dorthe/Pips says:

  Det er simpelthen så hyggeligt og flot pyntet. Jeg er vild med dine rensdyrskind… men tror du så julemanden tør komme forbi med Rudolf? *G*

 4. margit bloch says:

  Det var da en god måde at “inddrage” terrassen på den måde…
  Og de rensdyrskind SKAL da bo ude… det gør rensdyr jo… fnis
  Nyd week-end’en.
  knus

 5. Vibeke says:

  Ej, hvor sjovt! Mine lanterne står på en gammel Tuborg-kasse, der er for ramponeret til, at jeg vil have den indendørs 🙂

 6. Randi/rhh says:

  Det ser rigtig hyggeligt ud, da du viste billeder forleden tænkte jeg netop på det med skindet udendørs,for en ting er at dyret har det på udendørs i al slags vejr, men hvad så når det er blevet behandlet – men godt du kan finde anvendelse for det når det nu ikke dur at have det indendørs

 7. Karina Beck says:

  Hvor er det et hyggeligt uderum, du har lavet også.
  God weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.