Juleblog 3. december: Snevejr!

Jeg ved det godt alt sammen: Det er besværligt, det bliver glat, man skal skrabe det væk, og det er bare så upraktisk. Men sne er bare så fint! Sidste vinter fik vi sne lige præcis én dag, og der kom ikke andet end et lille drys, som forsvandt næsten inden det landede på jorden. Og så kom der ikke mere sne hele vinteren. K og jeg tog til Kahler Asten, fordi jeg trængte til sne, og det var bestemt dejligt, men det er noget andet, end når sneen ligger lige udenfor ens hoveddør. Men for mig er sne sne, og jeg elsker det.

141203 (1)141203 (2)

Så da K kom ind i morges og gjorde mig opmærksom på, at det faktisk sneede udenfor (jeg var vist lidt optaget af noget andet), blev jeg svært begejstret. Det startede meget forsigtigt, men man kunne da se enkelt fnug lægge sig på terrassen.

141203 (4)

Jeg havde faktisk ikke tid til så meget, fordi jeg skulle til en julefest til frokost, men jeg var nødt til at gå en tur i skoven i snevejr. Så på med nogle lag varmt tøj og så af sted med mig.

141203 (6) 141203 (8)

Fordi der ikke kom andet sne, end det der faldt en enkelt dag i december, har jeg ikke set min skov med sne. Sandheden er nok, at det ikke blev til vildt meget i dag, men nogle af mine faste steder så da lidt anderledes ud med et drys hvid sne på.

141203 (13)

Jeg har jo en rute, jeg går minimum et par gange om ugen, og jeg har set skoven forandre sig gennem årstiderne langs med min rute. Så det var jo skønt også at få set mine faste gangarealer i vinterhumør.

141203 (19)Det er det sjove ved at gå daglige ture det samme sted: Man kan se, hvordan årstiderne skifter, og man går faktisk aldrig den samme tur to gange.

141203 (17)Jeg spottede det her sneklædte edderkoppespind (det er måske lidt svært at se, at det er et spind), og det viser bare, at sne kan få alt til at se idyllisk ud.

141203 (21)

Der faldt mere sne, mens jeg gik, og på hjemvejen kommer jeg forbi et lille areal, hvor der står grantræer. Det var bare julet: Snedækkede suppertopformede grantræer – ja, tak!

141203 (23)Det blev ikke til ret meget sne, det indrømmer jeg gerne. Men det var sne! Rigtig hvidt, køligt, stille sne. Og når man bor et sted, hvor sne ikke er noget, der kommer meget af, så skal man ikke klage over, det man får.

Hvordan har du det med sne? Er det noget, du som jeg elsker og glæder dig til, eller er du helst helt fri for at se sne i løbet af vinteren?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Juleblog 3. december: Snevejr!

 1. Karina Beck says:

  Det er nogle smukke vinterbilleder, du viser i dag.
  Jeg elsker sne, det er så smukt.
  Men når det er sagt, så hader jeg, at cykle i det. Og jeg cykler til arbejde ; )

 2. Annette says:

  Ja det er da sne. Lidt med godt, og en nødvendighed for mig, for at føle at julen er nær.
  Jeg er glad for alt vejr der ikke er sol og varme. Og når man nu er flyttet til et sted med en meget kort indkørsel og ingen fortorv, der skal ryddes, så er sne ikke et problem. (Som på vores tidligere hjørnegrund).
  Skønne, skønne billeder.

 3. anja jensen says:

  Sådan skønne billeder. Ja jeg elsker også sne og ungerne er også begyndt og snakke om vi nu husker og vække dem midt om natten hvis vi ser det sner. Vi har gjort det et par gang vækket dem når sneen er begyndt om natten og de syntes det er en fantastisk oplevelse, så de håber bare så meget det begynder og sne om natten.

 4. Gitte says:

  Sne er så dejligt. Det giver en speciel hygge. 🙂

 5. Maria says:

  Super skønne billeder:-)

 6. Ann Weiss says:

  Hvor skønt med lidt sne!
  Jeg har det rigtig skidt med kulden, men jeg ELSKER sne! Det er så hyggeligt og det bedste er at se det dale ned stille og roligt!

 7. Randi/rhh says:

  Skønne billeder og på den måde er sne jo rigtig smuk :o)
  Bonuspoint for dig fordi du sørgede for at gå en tur i det smukke vejr selv om du havde andre ting på programmet

 8. Birgit/mio says:

  Super skønne billeder, sne er bare hyggelig især når man har fri, til bare at nyde det.
  Intet er bedre end at gå som den første i nyfaldet sne i en skov : )
  Rigtig god aften her d.3 dec

 9. Pia Larsen says:

  Elsker sne, at se det dale ned fra himlen og ligge en dyne over landskabet. At se dyrenes fine fodspor i sneen om morgenen. At se hundens leg i sneen. At høre den skønne knirken af frisk sne under støvlerne…..
  Men hader det når jeg skal køre på arbejde og der altid er nogle i…., som ikke har fået vinterdæk på. Sådan er det hvert år 😉

 10. Anne says:

  Hvor er det smukke vinterbilleder. Her hvor jeg bor kom der ingenting….hverken sne eller solskin.

 11. dorte says:

  hyggeligt, og super dejlige fotos du har vist os. tak for dem

 12. Dorthe/Pips says:

  Ja for pokker!!! Jeg elsker sne – og jeg glæder mig vildt til der kommer noget her – og gerne noget der bliver liggende i laaaang tid.
  Jeg er helt misundelig på “din” sne og din skov 🙂 – og hvor har du pyntet fint udenfor.

 13. lisette/ lam says:

  skønne stemningsfulde vinterbileder du har tage. Mig og sne………så længe jeg ikke skal ud og køre i det, synes jeg det er hyggeligt, men sne på vejene det hader jeg

 14. kortmager says:

  rigtig vinterstemning… flotte fotos med gode motiver du viser

 15. margit bloch says:

  Nøøjjjj… sikke lækre billeder….
  Vi var barne”piger” i går, så orkede ikke blogrundfart da vi kom hjem. Men bedre sent end aldrig.
  Heldige jer… et lille hvidt drys sætter da stemningen i vejret… 😉
  knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.