Juleblog 2014 2. december: Nissehjælp

Som jeg skrev i går, så er jeg i fuld sving med julepyntningen, omend den bliver mere afdæmpet i år end nogle år. Sidste år fik K Hr. Nisse af Finns i adventsgave, og den gode nisse har ikke klaget det mindste over at bo i en plastkasse i kælderen i 11 måneder. Det er jo sådan set heldigt for os! Men nu er det december, og så skal man tage sig godt af sine nisser, så Hr. Nisse har naturligvis fået lov at komme med op i stuen igen, så han kan være her sammen med os og nyde december og julen. Hr. Nisse var da også svært nysgerrig efter alle mine forberedelser, og han ville gerne hjælpe til.

Hr. Nisse og jeg var helt enige om, at sølvfadet med diskokugler kunne gøres julelækkert ved blot at tilføje en lille lyskæde. Som sagt så gjort, og nu er diskojulen på skinner.

Jeg tror, at Hr. Nisse oprindeligt kommer fra et sted, hvor rensdyrskindene sidder på rensdyr frem for at ligge henslængt over en bænk. Men han accepterede heldigvis min idé om at dekorere ude med skindene.

Starbuck’s Bjørn har været i familien siden 2006, så han er faktisk væsentligt ældre i gårde end Hr. Nisse. De virker nu som om, de kommer fint ud af det med hinanden. Bjørn bor i gæsteværelset, når der kommer børn på besøg i løbet af julemåneden, hvilket der stort set gør hvert år. Så hyggeligt.

Hr. Nisse ville ikke alene hjælpe til med juleoppyntningen, han mente bestemt også, at han kunne assistere, da jeg skulle skrabe første felt på min skrabekalender. Han fik lov at hjælpe, men det er altså min kalender, som jeg har fået af Moster… Hvis jeg vinder, falder der nok noget af til min dygtige hjælper.

Hr. Nisse ville overhoved ikke høre tale om, at han havde noget at gøre med, at noget af julepynten drattede ned ½ time efter, vi havde hængt det op. Altså! Jeg må jo se, om jeg kan løse problemet selv så.

Hr. Nisse er, som det ses, ikke nogen årsunge længere, så han har måttet slå sig ned på vores daybed og har overladt den resterende julepyntning til mig. Det er fair nok, og jeg skal nok få styr på det. Nu håber jeg bare, at Hr. Nisse læner sig tilbage og nyder julen, som vi lader den udfolde sig her på Højen.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Juleblog 2014 2. december: Nissehjælp

 1. Annette says:

  Hvor er den nisse sød, også selv om han laver ulykker med pynten.
  Han ser forholdsvis høj ud, og en virkelig gedigen “ting”, som kan vare evigt. Dejligt med den slags.
  Jeg kunne godt have brugt en hjælper her, for jeg synes ikke rigtig det kører med pynten i år……..Så nyd du ikke er alene om dit pynteri.

 2. Karina Beck says:

  Han er godt nok en flot/sød nisse!
  God 2. december.

 3. lisette/ lam says:

  en meget sød Hr nisse, som jo også er fræk som nisser skal være

 4. Vibeke says:

  Det kan godt være, du kalder det disco-jul, men jeg synes altså, Hr. Nisse mere ligner en vaskeægte hip-hop’er. Med huen helt nede over øjnene 😉

 5. margit bloch says:

  SÅ dejligt med en hjælper… men måske han skulle ha’ hatte lidt op over øjnene… så gik det måske bedre…FNIS….
  god aften

 6. anja jensen says:

  Dejlig nisse og lidt ballade skal de jo lave

 7. Randi/rhh says:

  haha sikke en skøn “næse-nisse” (det er ihvertfald hvad jeg plejer at kalde den type)
  hyggeligt med hjælp til julepyntningen

 8. maria says:

  hvor er det bare en skøn nisse :0)

 9. Birgit says:

  Ha ha…. hvor er han bare sød din Hr. Nisse. Det bliver hyggeligt hjemme hos jer
  Rigtig god aften her d. 2 dec

 10. Hanneby says:

  Hej Cecilie og Hr. Nisse, – ja måske K følger med ?

  det ser så hyggeligt ud, – dejligt med juletraditioner og Hr Nisse ser ud til at stortrives

 11. Sarah says:

  Herlig nisse – glæder mig til at hilse på ham. Og tror Agnes har et kram til bjørn.

 12. Sød historie med Hr Nisse, som du fortæller levende om. Er sikker på, at I nok skal få jer en god december måned 🙂
  Hvor har du dog fået fat i dine diskokugler? De er da for lækre – nok særligt pga lyskæden. Så kommer de rigtigt til deres ret 😉

 13. dorte says:

  super søde nisser, er selv vild med dem hvor der er mest hue og næse..griner..
  jeg tror lige jeg vil linke til din blog Cecilie, her er jo dejligt hos dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.