Juleblog 18. december 2014: Julekalendre

Jeg har en tilståelse: Jeg er fuldvoksen, og jeg har fortsat en barnlig glæde ved julekalendre. Det er så hyggeligt med serier i 24 (enkelte endda i 25 afsnit), som leder os frem til julen. Naturligvis er det ikke alle kalendre, som fungerer, når man er voksen, men jeg synes faktisk, at ganske mange af de kalendre DR og TV2 sender og har sendt kan ses af voksne og børn. Når man som jeg holder af julekalendre, kan det ikke undgås, at der er nogle af dem, som ender som favoritter. Der er særligt to kalendre, som har særlige pladser i mit julehjerte:

I 2005 sendte TV2 Jul i Valhal, som kombinerer nordiske guder, vinterlandskaber, historier om familie, venskab og kærlighed med en god omgang humør og sødme.

I 2012 sendte DR Wikke & Rasmussens Julestjerner, og den er simpelthen vidunderlig! Om den er for børn, ved jeg ikke, men den er helt ubetinget for voksne. Nej, hvor man griner ind imellem – det er alletiders. Hvis du endnu ikke har set den, så skynd dig at finde den og bliv dus med Bjarne-brugs, Grusgrevinden, Big J, Sus og Bob. De er i den grad værd at kende.

Jeg synes egentlig også ganske godt om årets kalender på DR, Tidsrejsen, selvom jeg syntes, at skilsmissetemaet er trukket noget tykt op. Men derudover er det en fin historie. Vi må håbe, at Sofie og Dixie får fortid og nutid til at stemme overens, så julen bliver reddet.

Ser du monstro også julekalendre, eller overlader du den opgave til ungerne?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Juleblog 18. december 2014: Julekalendre

 1. Karina Beck says:

  Jeg ser helt sikkert julekalender! Jeg ser tidsrejsen og synes, at den er god. Men skal også indimellem huske mig selv på at det er for børn;) 🙂

 2. kortmager says:

  Nej, jeg har ikke kikket i år – men det har min bedre haldel… meget ihærdig endda! Der må ikke forstyrres!!! Jeg ser julekalender!

 3. Heidi W says:

  Her ser den ældste og jeg også julekalender sammen. Han lagde ud med at se både Pyrus og Tidsrejsen, men holder kun fast i Tidsrejsen. En fin julekalender, selvom jeg må erkende, at jeg indimellem synes, den bliver en tand for meget.

 4. Karin says:

  Jeg ser skam også julekalender, og Jul i Valhalla er også en favorit, med Martin Brygmann som Loke

 5. Karin says:

  Jeg er jo også ret vild med nordisk mytologi, så det er nok ikke så sært.
  Mon ikke snart vi skal se Otto Brandenborg i jul i skilteskoven igen, med nisserne Kogle Stub og

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.