Juleaften 2014

Jeg har nydt et par dage uden blogforpligtelse efter at have blogget hver eneste dag siden midten af november. Men jeg holder så meget af at have billeder og fortællinger fra juleaften her på bloggen, så nu må jeg tage mig sammen og få skrevet lidt om årets juleaften.

Lige som sidste år holdt vi jul med Lone, Finn, Hanne, Ole, Moster og Line, men denne gang var vi i Gentofte til fejringen af juleaften. Det er sidste år, at vi kan være her, så det ville både Lone og jeg meget gerne. Vi skulle jo have en sidste chance for at se pynte og nyde verdens smukkeste juletræ.

Juletræet blev fuldstændig så smukt, som vi forventede og håbede. Det er altså bare verdens smukkeste, hvis man spørger os. Og heldigvis er det jo vores træ, så hvis vi er glade for det, er alt, som det skal være.

Bordet blev dækket og pyntet efter alle kunstens regler: I år var der Yerst-nisser i kombination med foldede juletræer. De sidste har Line foldet (på nær det ene Finn foldede), og de er bare så fine. Helt perfekt pynt til vores julebord.

Aldrig så snart stod bordet fint og færdigt, før Lone og jeg begyndte at finde skåle mm frem, og så rodede det hele igen.

Hver juleaften i mange år har jeg taget et billede af min tallerken, når jeg har fået lidt af alting. Det er svært at tage lidt, men i år kan jeg bare ikke spise så meget, som jeg kunne en gang. Sådan er det jo bare. I år var menuen:

– confit de canard (af andebryster frem for lår, hvilket var perfekt)
– julefars
– Nürnberger-pølser marineret i soya, ingefær mm
– kartoffelmos
– brune kartofler (som jeg faktisk smagte første gang i år, og ikke havde noget imod)
– butternut squash salat, hvor vi glemte at putte tranebær i
– rosenkålssalat med bacon, parmesan og mandler (SÅ lækkert)
– geleæbler
– rødkål
– sauce

Det er ikke så nemt at tage billeder af alle, men vi var der altså alle otte, selvom man ikke rigtig kan se det.

Efter middagen var det tid til raflespillet. Som sidste år havde vi både en stor og en lille pakke pr. mand, men vi havde lidt rod med at finde ud af, hvilke pakke der var dyre, og hvilke der var billige. Vi blev enige om, at vi næste år, må blive enige om at pakke de dyre pakker i en farve papir, de billige i en anden.

Naturligvis lader vi os ikke slå ud af lidt tekniske problemer! Så vi gik i sving, og vi fulgte reglerne fra sidste år med at flytte pakkerne, når man slår 1’ere eller 2’ere. Det er godt, for så er man ikke afhængig af at slå en 6’er for at få nye pakker.

Det var særligt heldigt for mig, for jeg slog kun én 6’er gennem spillet. Til gengæld var det på det helt rigtige tidspunkt: Jeg havde lige valgt mine pakker, da uret bippede, og spillet var slut. Så jeg var SÅ heldig at vinde Lones dyre pakke, som indeholdt en Yerst-nisse. Juhuu! Min anden pakke var Mosters billige pakke, som var et fint kryds og tværshæfte, som jeg allerede er gået i gang med at udfylde.

Efter endt raflespil var der plads til ris a la mande, som jo som altid var dekoreret med lidt ædelmetal på toppen. Det hører med til vores ris a la mande.

Det her hører også uløseligt med til vores juleaften og vores ris a la mande… Finn skal simpelthen altid lade som om han får mandlen. Også selvom han ikke gør det. Men julen er jo traditionernes tid, så endnu en tradition blev bevaret i år.

Finns mange forsøg på at indikere, at han havde mandlen til trods, så var det K, der fik mandlen. Lone havde købt en overraskelsesmandelgave, som indeholdt Agnes-vaser fra Normann. Det sjove var, at K også havde vundet de to vaser i en hemmelig raflegave, så nu har vi (K) intet mindre end fire små Agnes-vaser.

Naturligvis var der også tid til at tænde de levende lys på træet, og nyde synet af lysenes glimt i alle glasophængende. Det er bare så fantastisk smukt, og et helt særligt syn.

I år var det mig, der var ansvarlig for at dele gaverne ud. Der var mange pakker under træet, og Line var den, der fik suverænt flest gaver. Men der var også gaver til alle os andre, og de var gode alle sammen. K fik en pandelampe, som han fluks installerede og brugte til at undersøge, om der var pakker under træet. Det var der på det tidspunkt, men vi fik da fundet og pakket dem alle sammen op.

Omkring midnat kørte Hanne, Ole, Kristian og jeg til Amager, hvor vi overnattede i Finns lejlighed. Det havde været en rigtig dejlig juleaften, og vi nød endnu en gang at have samlet vores familie omkring os. Og det er en glæde, at det er blevet sådan, vi fejrer jul. Vi glæder os allerede til næste års juleaften.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Juleaften 2014

  1. dorte says:

    super hyggeligt, vi raflede osse om eftermiddagen så var ventetiden ikke så lang for børnene. det er et flot træ og meget fint bord . fortsat gode juledage herfra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.