Juleblog 30. november 2014: Juleinspiration

I 2012 og 2013 postede jeg eksempler på ting, der inspirerede mig til min egen julepynt, og det er en tradition, jeg har tænkt mig at fortsætte med. En anden tradition jeg ikke giver slip på er den daglige juleblogning. I år er jeg ganske forpustet af julen, fordi vi her 1. søndag i advent bruger dagen på at komme hjem fra Dublin. Det betyder altså, at vi kommer hjem til en lejlighed, der ikke på nogen som helst måde er julepyntet. Hvad værre er: Vi skal kun være hjemme til den 19.12., så hvis vi skal have glæde af julepynten skal den op i en fart! Det er ingen hemmelighed, at jeg ejer alt alt for meget julepynt, som står i vores kælderlokale og venter det meste af året. Men i år overvejer jeg, om jeg kan gøre julepynten lidt “lettere” ved at fokusere på ting, jeg kan finde i min skov og så bare lidt af mit julepynt… Men vi får se, hvad jeg beslutter mig for i morgen, når jeg er hjemme og for alvor skal komme i gang med julerierne.

Indtil da kommer her de billeder, der i år inspirerer mig mest, og som jeg måske bruger, når jeg går i sving med at pynte op:

1d97aad0586049a885b09ffdd38e2da2

Jeg kan godt lide grene med pynt på, og jeg kan faktisk rigtig godt lide de pyntede kogler og de utraditionelle farver, der er brugt her. Så hvis jeg kan finde en god gren i skoven, må jeg se på at lave noget lignende.

22623bf8808930c2a6a7ad620632f149

Jeg ville ønske, at jeg kunne lave sådan et bord og lige have to fine træstumpe stående, men det er nok mere opnåeligt at lave små bannere, som dem i vinduet her på billedet.

25966a09bd1d6bffe88a3478f93b0c72

Jeg har tidligere haft “syltede” juletræer som del af julepynten, men det jeg særligt godt kan lide ved denne udgave er, at der er brugt most til at skabe en skovbund til de små kunstige træer. Det er da nemt at genskabe!

36463bcd1c96de7e7ff31ae7db24338e

Jeg er ikke så god til det med bloklys, men jeg er til gengæld svært begejstret for den enkle enebær- og buksbomkrans. Måske kan jeg finde på noget andet at bruge den til end bloklys… Hvis jeg ellers kan skaffe enebær?

80457b2af4ee9443e7ee56a068f0914d

Den her uro er overhoved ikke julet i traditionel forstand, men hos mig er julen jo som bekendt ikke rød og grøn. Det kan ikke tage lang tid at lave en uro som denne, og den vil jo kunne hænge længere end bare julen over. Jeg har endda købt et uroophæng med hjem fra Irland.

392865c59c26bd83e47b18a0052b5e30

Fine krukker (for det er nødvendigt til så enkelt et projekt), mos og lys… Måske skulle jeg alligevel have en “adventskrans”? Ellers kan jeg nøjes med at lave en enkelt eller to og bare have stående. Jeg kan nemlig ret godt lide mos.

afae6edb6918300f77562b711f6118b4Jeg har både store og små apotekerflasker, og jeg pønser på at bruge en af de små som hyacintglas. Da flaskerne allerede står på badeværelset, vil det være en fin måde at dekorere lidt til jul derude.

Inspirationen er samlet og klar! Så mangler det bare, at jeg kommer hjem, får pakket ud, købt ind, hentet julepynt i kælderen, hentet mos mm i skoven, købt gran og så sætter i gang. Mon jeg når med i år? Og hvad med dig: Er dit hjem julepyntet og klart til sæsonen, eller er du heller ikke helt med endnu?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Juleblog 30. november 2014: Juleinspiration

 1. Karina Beck says:

  Rigtig lækker juleinspiration!!
  Jeps, jeg fik gjort rent og pyntet op i går. Det er en tradition herhjemme, at gøre det den 1. søndag i advent.
  Jeg vil glæde mig til, at følge dig i december.
  God 1. december.

 2. margit bloch says:

  Sikke en masse fine dekorationer og inspiration til pynt Cecilie.
  Jeg indhenter det forsømte fra jeres tur…. Det er spændende læsning. Mon man kan sige velkommen hjem igen??!!
  knus

 3. Birgit Weiland Mathiasen says:

  Dejlig inspiration : )
  Fik gjort rent og pyntet, jeg har 7 flyttekasser med julepynt ; / så hvert år vælger jeg noget fra og andet til, nogle ting er der altid. Mon jeg skulle få ryddet lidt op tihi…
  Rigtig god 1 dec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.