Irland 2014: Phoenix Park & Interstellar

2014-11-27-10.49

Jeg havde bestemt ikke opgivet min idé om at tage en tur i Phoenix Park, så torsdag formiddag tog bus 37 med retning mod parkens hovedindgang. Helt så langt kom jeg ikke, for jeg kom til at hoppe af bussen for tidligt: Det kan jo nemt ske, når man ikke rigtig ved, hvor man skal af. Men jeg kom af ved en indgang til parken, og det var jo sådan set nok.

2014-11-27-11.09

Vejret var helt fantastisk: Køligt (men ikke koldt), blå himmel og bare friskt og dejligt. Solen lunede endda en lille smule, så jeg ind imellem kunne gå med frakken åben.

2014-11-27-10.46

Phoenix Park 707 hektar stor, og dermed en af de største europæiske urbane parker. Parken blev undfanget i 1662 som en dyrehave for kong Charles II.

2014-11-27-11.21

Siden parken blev skabt, har den været hjemsted for en flok dådyr, og som det kan ses på skiltet, så bor de stadig derinde. Jeg troede længe, at de var gået hjemmefra i dagens anledning, men jeg fik faktisk set en lille gruppe af dem – omend på afstand.

2014-11-27-11.09a

Det er ikke for fodgængernes skyld, at der er sat skilte op om dyr, der krydser vejene… For Phoenix Park er skåret igennem af ind til flere veje, hvor man må køre 50km/timen!

2014-11-27-11.11

Jeg var ikke begejstret for det med bilerne, skal jeg gerne indrømme. Uanset hvor jeg gik, så kunne jeg høre og se de biler, som kører igennem parken. For mig gør det parken væsentligt mindre attraktiv, fordi der ikke er den ro, man ellers godt kan bruge efter at have færdes i Dublin. Bare der dog var et sted, hvor bilerne ikke var prioriteten.

2014-11-27-11.49

Efter at have travet rundt på mindre stier (og blandt andet fundet en enkelt af de relativt mange geocaches gemt i parken) besluttede jeg mig for at gå i bund langs med Chesterfield Avenue, som løber hele vejen igennem parken. Vel ude af parken havde jeg egentlig planer om at tage en bus retur til lejligheden, men det virkede faktisk lettere bare at gå de knap 2 km. Som sagt, så gjort.

Det var dejligt at komme ud i det smukke vejr, og naturligvis er det at foretrække at gå på stier omgivet af græs og træer, men man kan ikke undslippe byen ved at tage i Phoenix Park desværre.

interstellar3

K og jeg sloges jo med at komme i biffen hjemme på grund af tyskerne dårlige vane med at synkronisere alle film! Det er bare træls… Af en eller anden grund kom vi til at snakke om, at vi egentlig begge to gerne ville se Interstellar. Vi overvejede at se den i Galway, men vi endte med at vente til her i Dublin. Så torsdag klokken 16.20 havde vi billetter til at se filmen i Cineworld Dublin.

o-INTERSTELLAR-TRAILER-facebook

Interstellar er bestemt værd at se. Jeg synes, at den tog sig god tid til at komme i gang, men da den så kom i gang, var jeg helt med på filmens univers og præmis. At sige noget meningsfyldt om, hvad den handler om, giver ikke mening her. Smut ind og se den, mens den stadig går i biffen! Af sted 🙂

Det var sært at komme ud af biografen efter at have været i Interstellars krøllede komplicerede univers. Sådan er det nogle gange, når man har set en overbevisende film. Men vi kom til os selv, fik købt noget aftensmad og kig hjem langs Liffey.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.