Held & lykke med 1. klasse


I dag starter Bertram i skole igen, og naturligvis fortsætter jeg den tradition, jeg startede sidste år, så der skulle meget gerne ligge et kort i postkassen til Bertram. Denne gang har jeg lavet et kort efter en af teknikkerne i Stretch your stamps 2, som jeg jo følger for tiden: Man skulle lave sin egen word search vha. alfabetstempler. Det var faktisk glimtet af den teknik, der overbeviste mig om, at jeg måtte tage kurset.


Hilsnen er det, man starter med at stemple og embosse, hvorefter man bygger resten af motivet op. Det er et kort, hvor man skal holde tungen lige i munden, og jeg havde da også 3-4 forkastede forsøg, inden jeg nåede til det motiv, der er på kortet. Men der er flere fordele ved at lave kort på denne måde: Man kan få lige den hilsen, man vil have og man kan skrive på dansk. Jeg har tidligere haft nogle enkelte alfabetstempelsæt, men jeg har ikke brugt dem ret meget, da hvert enkelt bogstav skulle stemples for sig selv, for at få en passende afstand mellem bogstaverne. Med Milo fra Lawn Fawn, som jeg har brugt her, er det SÅ nemt, fordi man kan sætte bogstaverne op ad hinanden, og så er afstanden perfekt! Det er herligt.


Da det kom til at samle kortet, ville jeg understrege skoletemaet, og rev derfor et stykke ternet papir ud af en blok og stemplede lidt tal og “My name is” på det ternede papir. De stemplede tal og bogstaver tegnede jeg henover i hånden, så de ligner håndskrevne udgaver af de stemplede bogstaver på kortets primære motiv.


På kurset fik vi også præsenteret den idé, at man kunne stemple ord eller bogstaver på diecuts, og som sagt så gjort. Jeg udstansede to æble og stemplede Bertrams navn over dem flere gange. Det er en ret fin effekt, og jeg kan forestille mig, at den vil dukke op igen på fødselsdagskort, for nogle gange døjer jeg med at få ungernes navne ind på kortene.

Jeg hyggede mig gevaldigt med dette kort, og jeg håber, at det har nået modtageren i tide. Held og lykke med 1. klasse, søde Bertram!

—o—

   

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Held & lykke med 1. klasse

 1. Maryann says:

  Super sød ide og sjov skik, men det kan være farligt, hvis der pludselig er 10 unger, der skal i skole på en gang, for man kan jo ikke begynde med en og så ikke de næste ha ha ha

  • Cecilie says:

   Maryann; det er rigtigt, men heldigvis kan man jo planlægge i god tid og lave kortene løbende 🙂 Og der ender da bestemt med at være mange unger, inden jeg ser mig om. Indtil videre er der kun Bertram – der er jo fordele ved at være den ældste.

 2. Karina Beck says:

  Flot kort til Bertram. Det lyder godt med afstanden mv på teksten!! Det kan nemlig afholde mig fra at købe alfabet stempler ; ) Det er rigtig sødt med navn på æblerne!

 3. kortmager says:

  Der er lagt noget arbejde i dette kort – og hvor blev det godt!

 4. Anne says:

  Det ser da rigtig godt ud! Spændende teknik.

 5. CharlieDK says:

  Du er jo børnenes ven med de fine kort og album du laver til dem. RIGTIG sød ide med 1. kl. kort til Bertram. Selvom skolestart jo er flyttet til 0. kl. er det i min verden stadig STORT at skulle i 1. klasse =0)

 6. Pingback: Bertram’s first day of school | @ Cecilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.