Project Life 2014 – nogle overvejelser

Jeg fik lavet 32 ugers Project Life i 2013 og så gik der vandskade og efterfølgende flytning i den. Midtvejs besluttede jeg, at det fysiske PL ikke var for mig – jeg synes, at mine sider bliver for rodede og tager alt for lang tid – men at jeg derimod ret godt kan lide PL-formatet. Så derfor skiftede jeg til digitalt allerede i 2013, men det var desværre ikke nok til, at jeg kunne gennemføre PL2013.

Hvor efterlader det mig så i 2014? Jeg overvejede, om jeg helt skulle opgive PL, men jeg synes oprigtig talt, at det er et alletiders format til at dokumentere hverdagen og alle de små ting, man ellers hurtigt glemmer. Måske er de irrelevante i det store spil, men på den anden side er det da sjovt at kunne kigge tilbage og konstatere, at vi grinede meget af det her, spiste særlig meget af denne råvare eller hyggede os med dette i et bestemt år. Så jeg forsøger mig med 100% digitalt PL i 2014.

For at strømline processen og ikke bruge alt for meget tid på at dokumentere hverdagen – med det fysiske PL kunne jeg bruge en hel dag på at lave et spread, og det er jo meningsløst – har jeg på forhånd truffet en række designvalg.

Jeg har købt Cathy Zielskes nye meget enkle og stramme templates til 12*12 digitalt PL. Jeg har valgt disse templates, da der er mere white space omkring billeder / journaling spots, hvilket umiddelbart giver et mere roligt, stramt look. Jeg regner egentlig ikke med at få brug for mange andre PL-templates, men jeg overvejer at bruge nogle af Cathy Zielskes andre templates ind imellem.

I stedet for at skulle vælge journaling spots hver eneste uge har jeg besluttet mig for at køre et relativt neutralt farveskema på den front. Jeg har købt den digitale udgave af Midnight Edition fra Becky Higgins, og det bliver mine primære journling spots og fillers. Herudover regner jeg med at bruge andre neutrale fillers / journaling spots, men overordnet set kommer PL2014 til at køre i sort, hvid, grå og gyldne farver.

Jeg håber, at de her beslutninger betyder, at jeg kan holde fokus på at tage gode billeder og fortælle gode historier frem for at stresse over at få printet billeder i de rette størrelser, få siderne til at se ud, som jeg vil have dem mm. Og nu glæder jeg mig faktisk til at skulle i gang med uge 1 i 2014.

Hvad med jer andre pl’ere? Holder I ud her i 2013, måtte I give op, eller hopper I først på næste år?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Project Life 2014 – nogle overvejelser

 1. Annette says:

  Ja, Cecilie, der er store valg og store beslutninger der skal træffes her i livet…….LOL:
  Udseendet af PL er en af dem.
  Jeg synes, dine overvejelser lyder fornuftige og dit valg af materialer er i hvert tilfælde smukke. Du skriver jo normalt meget, læsevenligt og udførligt. Så din hverdag er ret dokumenteret bare gennem bloggen. Jeg vil da glæde mig til at se nye indlæg i 2014.

  Nej, jeg laver ikke PL – og kommer heller ikke til det.
  Jeg har lavet noget lign. i mange, mange år til Henriette – til at have med i skole hver dag. Så jeg har fået nok af at fotografere hverdagen og beskrive små dagligdags ting.

  Tak for dit logo til julebloggerne. Synes du ikke du har fortjent det selv ? Det synes jeg. Du startede, du lavede billeder, du klarede den næsten….så det synes jeg altså ville være fint.
  Tak for en hyggelig måned til dig. Godt nytår til jer begge.
  Knus fra Annette

 2. Pia Larsen says:

  Hej Cecilie, Er endnu ikke hoppet på PL-vognen, da jeg ikke lige kan overskue tidsforbruget. Men det er nu lidt tillokkende, når ud fortæller om mulighederne med digital PL. Har dog et spørgsmål….hvordan får du printet dine PL sider ud i 30×30 format?? Hvis jeg skulle kaste mig ud i det, ville jeg gerne ved slutningen af året kunne stå med en fysisk “bog”, som man kan bladre i. Og Godt Nytår.
  Hilsen Pia (Pepsivovsen)

 3. Charlie says:

  Fint valg og jeg ved du klarer det i 2014 hvor der er lidt mere ro på hverdagen. Om jeg gør – FNIS – lad os nøjes med at konstatere at det ville være en KÆMPESEJR at lave et par LO’s i 2014 – det må være mit store mål. =0) RIGTIG godt nytår til dig og K fra mig og K – og tak for i år.

 4. lam says:

  fornuftige valg du har truffet, de skal virke for dig og det skal være sjovt og hyggeligt. Ja jeg forsætter i 2014 det vil så være på 3 år. Jeg har dog besluttet at gå væk fra dobbelt spread pr uge og i stedet kun have en uge på en enkelts side. Mit vil stadigvæk være i den fysiske udgave, for jeg elsker at sidde og nusse med stempler og papir

 5. Heidi Sivsko says:

  Jeg er og bliver total imponeret af dig – jeg har også været igang med PL2013 og indtil nu har jeg ikke gjort det færdigt, men det forventer jeg at gøre i løbet at 2014 – jeg skal ikke lave 2014 – jeg føler ikke jeg når alt det andet jeg gerne vil, men jeg vil bruge metoderne/lommerne til andre ting/mapper jeg skal lave.
  Rigtig glædelig bagjul og godt nytår til dig og din familie 🙂
  Krammer Heidi

 6. Sine says:

  Hmm.. Måske 2014 bliver året hvor jeg forsøger mig med et PL.. Den digitale version er i hvert fald tillokkende, og jeg er vild med de sider du allerede har fået lavet. Personligt er jeg selv også mest til det sort/hvide, jeg tror dog, at jeg vil tilføje lidt accent farve alt efter årstiden.. Måske jeg allerede nu skulle give hver måned en farve, så det bliver som en regnbue når jeg bladrer.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.