Juleblog 3. december 2013: Lussekatter

Helene og jeg var enige om, at vi igen i år skulle mødes og bage de klassiske svenske lussekatter, så jeg mødte op hos Helene i morges klokken 9.30. På den måde kunne vi nå at bage de 60+ boller, inden Helene skulle hente Max klokken 12.30.
Da Helene skulle bruge nogle af sine lussekatter til en svensk bod på et julemarked i week-enden, så vi skulle bruge en anden opskrift end sidste år. Selve processen mindede meget om processen sidste år, men da lussekatterne blev endnu bedre i år, kommer opskriften her:

Vi fulgte opskriften nært men afveg dog på et enkelt sted: Helene mente ikke, at pølserne man former lussekatterne af kunne nøjes med at være 15cm.

Jeg tror, man skal være vokset op i lussekatter-rulle-traditionen for at have det helt rigtige håndelag. Helenes lussekatter var i hvert fald mere harmoniske end mine, inden de hævede (her i midten ses en af mine).

Efter lussekattene efterhævede var en del af forskellene udlignet, men man kunne fortsat se forskel på de danske og de svenske krøllede boller. Heldigvis bliver de jo bagt for at blive spist.

Vi bagte intet mindre end seks plader, så vi måtte stakke lussekattene i lag, mens de dampede af. Jeg var heldig at gå hjem med godt og vel halvdelen af dagens produktion, og nu skal de fleste i fryseren, så vi har til senere på måneden.

Det var rigtig hyggeligt igen at bage sammen med Helene, og jeg tror, vi skal forsøge at sikre os, at der ikke går et år inden næste gang.

 

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Juleblog 3. december 2013: Lussekatter

 1. Maryann says:

  De ser da bare super lækre ud, og tusind tak fordi du også viser opskriften, så vi selv kan prøve også.

 2. Camilla says:

  Ser spændende ud – er det en form for boller?
  forstår ikke helt opskriften 🙂

 3. hanneby says:

  Kære Cecilie…

  Så har du og K da masser af brød frem til Luciadag 🙂 .. – det ser godt ud,- og det er jo altid hyggeligt at være mere end en om at være i køkkenet 😀

 4. Katharina says:

  Mhhhh, det ser lækkert ud! Den opskrift skal afprøves :-). Det kom i dag godt fra!

 5. Dorthe/Pips says:

  Uhmm… hjemmebag er skønt.

 6. Hvor ser de dog lækre ud. Måske jeg skulle prøve dem af og se, om det er svært for en dansker 🙁
  De ser i hvert fald meget flotte ud med alle de snoninger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.