Juleblog 26. november 2013: Juleinspiration

Sidste år samlede jeg noget af min juleinspiration i en af de første blogposter, og det er sjovt at se, hvad jeg var særligt inspireret og fascineret af sidste år. Så jeg vil gentage successen i år, selvom jeg umiddelbart har på fornemmelsen, at den overordnede tone i juledekorationerne er nøjagtig den samme i år som sidste år. Jeg holder nemlig mest af julepynt, der kører i hvid, sølv, guld og natur – og det har helt sikkert ikke ændret sig på et år. Det betyder til gengæld ikke, at det er fuldstændig de samme ting, jeg overvejer at kaste mig ud i at lave i år som sidste år. Da vi desuden skal holde juleaften for første gang nogensinde, skal jeg formentlig også i gang med pynt til træet, og det glæder jeg mig til. Der skal gang i papir, filt, glimmer, trækugler, selvtørrende ler mm.

051212-2{photo credit}

Snefnug lavet med Hama-perler bliver uden tvivl en del af årets pynt, for Liza og jeg lavede nogle allerede i oktober. Jeg har stadig mange perler, så jeg tror, jeg skal lave nogle flere. Hvor de skal hænge, er endnu ikke helt besluttet, men måske skal de udenfor. Det er jo fordelen ved plastikpynt: Det kan tåle at komme udenfor.

917522cebf2c2f12b26ffa62a692012e{photo credit}

Jeg har fået et par fede kobberfade, som står på deres eget stel, og jeg tænker lidt, at jeg vil fylde dem med gran, kogler og appelsiner med nelliker. Det kan godt være, at det bliver nødvendigt at skifte appelsinerne ud i løbet af december eller vente med at fylde fadene. Men idéen er fin, fordi det ser julet ud og dufter skønt.

{photo credit}

Jeg har haft kig på julekugler som den her et par sæsoner, men jeg har ikke fået lavet en endnu. Det burde jo ikke være så vanskeligt: Man udstanser en masse blomster og nåler dem fast til en styroporkugle. Det er bare lige det, at få udstanset alle de blomster, der kan knibe med. Men måske i år – den ser i hvert fald rigtig flot ud.

{photo credit}

Den her fine vimpelranke er lavet i keramik, men jeg pønser på at lave en i papir til juletræet. I stedet for Dannebrogsflag, som ikke rigtig passer på et træ i hvidt, guld og sølv, vil jeg lave en lang vimpelranke, evt. men diskrete stemplede motiver?

Foruden de her ting er der fortsat julekort, der skal laves (og nå ja, skrives), et juletræ der skal købes og pyntes, et julebord der skal pyntes og en menu der skal planlægges. Og så er det jo godt, at man har Pinterest til at samle al inspiration og alle idéerne. Samler du også inspiration på Pinterest? Så send gerne et link til dit juleboard – her er mit: Jul på Pinterest.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Juleblog 26. november 2013: Juleinspiration

  1. Annette says:

    Nu har jeg sat skub i julebloggingen på Scrapsisters – takket være dig.
    Så håber vi at andre – og vi selv kan hænge på gennem december – med de udfordringer den måned også har.

    Jeg har lige kigget din pinterest board. Hold op for fine billeder du har samlet. Jeg får nærkigget senere, og får samlet links til min juleboard. http://www.pinterest.com/annetteancker/jul-inspiration-dekoration/

  2. Charlie says:

    Hej du. Og da jeg så du bloggede kom jeg i tanke om at jeg aldrig havde blogget med dit fødselsdagskort. Håber blomsterne kom uskadt frem? Hvor hyggeligt at du/I skal holde jul i år – så er man “rigtig voksen” ikke? Hyggeligt med juleblog – sidste år blev det kun OSH bloggen der bloggede hver dag – har planer om det samme i år – vi får se. Knus herfra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.