Op til overfladen

Det er længe siden, jeg har været væk fra min blog så længe… Men vi har brugt de sidste seks uger på at flytte ud af Riesstraße og ind på Højen, og det har krævet masser af arbejde! Netop nu er K på Riesstraße for at aflevere lejligheden tilbage til udlejer, og så skal vi bare vente på, at de beslutter, hvor meget af vores depositum vi får retur og så er vi for alvor færdige med lejligheden i Südstadt. Det er mærkeligt, men vi er begge to meget afklarede og færdige med Riesstraße 26, og det er jo en god ting, når vi nu er flyttet derfra.

Siden vandskaden i stuen i juni har vi levet i større eller mindre grader af flytterod, men det tog virkelig til efter vi kom hjem fra England, fordi vi fik nøglerne til Højen den 16. september og med det samme gav os til at flytte ting herud.

Vi har haft hjælp til flytningen: I midten af september kom Sarah, Jacob & Agnes kørende med en trailer fuld af vores nye køkken. Og mens de var her, hjalp Jacob med at flytte en helt masse ting til Højen. Det var en meget meget stor hjælp, og vi er stadig rørte over og glade for hjælpen.

I oktober brugte Daniel en søndag på at hjælpe med at fragte nogle af de større ting som sofa, køleskab og den slags til Højen i den kassevogn, vi havde lejet i fire dage. Det var også alletiders. Det er dejligt at have venner, der ikke er bange for at tage fat, når man har brug for hjælp!

Siden 16. september har vi kørt i pendulfart mellem Riesstraße og Højen med ting, der skulle herud, og K var inde og hente det allersidste læs i går aftes. Det var herligt at kunne sige: Nu er lejligheden – og terrassen – tom!

En af fordelene ved at flytte er, at man får chancen for at rydde op og ud i sagerne. Vi fyldte kassevognen til bristepunktet med ting, der skulle på lossepladsen, og i denne uge stillede vi endnu et stort læs ud til storskrald. Det var faktisk sjovt at opleve, hvordan vores storskraldsbunke tiltrak sig en masse opmærksomhed. Der var mange af tingene, der forsvandt, inden vi overhoved havde fået sat alt ud. Vores søde nabo, Erika fik sig således en ny skraldespand og to marokkopuder, mens en overforbo fik to rustne Ikea-lanterner. Den enes skrald er den andens guld. Og vi er bare glade for, at andre har kunnet bruge de ting, vi ikke havde plads til / brug for længere. Nogle af tingene har vi da også fået solgt såsom lamper, en skænk og et skrivebord, mens vi forærede vores gamle vaskemaskine væk. Jo, der er blevet ryddet godt og grundigt ud.

En af de primære årsager til, at vi har ryddet så meget ud, er, at den nye lejlighed er mindre end den gamle. Vi er flyttet fra godt 150m2 til 106m2, hvilket vi har gjort med åbne øjne: Vi ønskede os ganske enkelt færre men bedre kvadratmeter. Nu hvor vi har boet på Højen i en måneds tid (ganske vist i totalt flyttekaos), fornemmer vi tydeligt, at nok er lejligheden mindre, men den er også nemmere at bo i. Slet ikke så tosset endda! Nu, hvor vi ikke længere skal køre på Riesstraße for at hente sager, male, tømme terrasse eller gøre rent, kan vi vende os 100% mod Højen og få lejligheden endnu mere på plads.

Jeg vænner mig fortsat til, at lydene her er anderledes, end de var i den gamle lejlighed, og jeg har lynhurtigt vænnet mig til al det lys, der strømmer ind, når man bor øverst oppe uden huse, der begrænser lysindfaldet. Jeg elsker at have hele himlen lige over og rundt om mig på den her måde. Skønt!

Lad os se, om ikke der bliver mere tid til at få opdateret den her blog fra nu af. Det satser jeg bestemt på. Håber I har det godt derude på den anden side af skærmen? Hvad har I oplevet i de sidste seks uger?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Op til overfladen

 1. Heidi says:

  Hvor er det fantastisk, at høre, at I er blevet glade for, at flytte til den nye lejlighed. Det lyder som en hård tid, godt du nu kan se fremad. De sidste 6 uger er for mig gået ekstrem stærkt – der har været lidt efterårsferie, og vi er næsten færdig med udestuen, der er blevet bygget om og jeg er begyndt at få lidt mere gang i scrapperiet.
  Krammer Heidi

 2. Velkommen tilbage og tillykke med den nye bolig.
  Jeg glæder mig til at se dine nye kreationer bl.a. af
  nogle skønne julekort og nogle nye fif til OSH :o)
  Knus Bodil

 3. Randi/rhh says:

  “velkommen tilbage” du har været savnet – spændende at se jeres fremskridt i den nye lejlighed, og dejligt I er så afklaret med at skulle forlade den gamle.
  Glæder mig til at se mere fra jeres nye bolig

 4. Charlie says:

  Skønne billeder og hvor HAR I haft travlt. Din udsigt er bare SÅ skøn og jeg glæder mig til at følge med i dine planer for indretningen af “Højen”. Velkommen tilbage i blogland du har været savnet. Her er 6 uger fløjet afsted – det er vores TRAVLE tid på jobbet og samtidig har vi jo sendt julekort afsted og været til en masse tam tam af den festlige slags hos venner og familie – så jeg ønsker mig lige lidt RO på – inden juletravlheden som jeg jo elsker banker på døren. Knus og hils din K. =0)

 5. Det er rigtig dejligt at se, at du nu er ved at have tid til at tænke på blog igen efter alle de tømte papkasser. Det ser ud til, at jeres nye lejlighed har en fantastisk udsigt. Her er tiden gået med julekort og så har jeg meldt mig til Scrapsisters julekortkursus, som er spændende og udfordrende. Noget er lige mig andet skal jeg lige tænke over først. Rigtig god weekend.

 6. Sarah says:

  Nu har Jacob været og fortælle at bloggen endelig er blevet opdateret. Ja der bliver skam holdt øje. ;O)
  Vi er også SÅ meget færdige med Riesstrasse og glæder os til at se den nye lejlighed uden flytterod. Det skal nok blive super godt! Vi er glade for at have kunne hjælpe lidt til.
  Og de sidste 6 uger har stået på ferie, en tur til Bonn, arbejde, Convention, en tur til Brasilien, en omgang meningitis og et nu bliver der kraftigt arbejdet på at vende tilbage til hverdagen (det går ganske godt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.