På sommermenuen

130606 010

Når det bliver varmt, skal jeg lige vende mig til at lave noget lettere aftensmad. I går besluttede jeg mig for en kombination af bagte auberginer og citrusmarinerede kikærter. Begge retter var lækre, og de passede godt sammen. Fordi aubergineretten kommer fra et blad fra Albert Hein, tænker jeg, at det vil være smart at skrive den ind her, så den er til at genfinde.

Safrancreme: 150g græsk yoghurt | 2 spsk citronsaft | lidt safrantråde | salt
Kværn safrantrådene sammen med salt og mix derefter alle ingredienser til en jævn creme. Kan med fordel trække et par timer i køleskabet, og kan gemmes nogle dage.

Auberginerne: 2 auberginer | 2 spsk pinjekerner | 1 håndfuld granatæblekerner | frisk basilikum | olie | salt & peber
Varm ovnen op til 200°. Skær auberginerne i to dele, skær et pr slidser i auberginekødet og pensl dem med olie. Kom salt og peber på. Bag auberginerne 30-40 minutter, indtil de er gyldne og falder lidt sammen. Lad de færdige auberginer køle af til stuetemperatur. Rist pinjekernerne. Pynt auberginerne med safrancreme, pinjekerner og basilikum og server.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to På sommermenuen

  1. Hvor ser det bare lækkert ud. Jeg var ude at købe kikærter i går, så begge retter vil jeg prøve en af dagene. Super fint at opskrifterne var med. Rigtig god weekend.

  2. Charlie says:

    Ser lækkert ud og granatæbler bruger vi MEGET her i huset – men for hulen hvor er det bøvlet at knalde dem ud af skrællen og hvor er der MEGET spild. Nå ja og så pletter saften ret seriøst – så rød T-shirt anbefales. =0) God søndag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.