Haven 2013: 4 – Første høst

Inden solen slog til for alvor var vi ude på haveloddet, da der var nogle bønner og ærter, der skulle have et sted at vokse. Jeg måtte endnu en gang konstatere, at det kniber med at holde jorden ren. Men vi må håbe, at det kommer til at gå nogenlunde alligevel.

Heldigvis virker det som om de fleste af vores planter vokser, og det er jo dejligt at se, at trods den sene start, så kan vi ende med at få lidt ud af haven. Jeg er spændt på at se, når rødkålene former sig mere til de runde kål, vi kender, for lige nu står der et antal relativt tynde stænger og venter på den store vækst.

Dette græskar (eller er det mon en squash) har fået fat og er vokset godt til, og har sågar sat en enkelt blomst.

Til trods for at der tydeligvis er nogle biller, der godt kan lide kål, så ser det også ud som om rosenkålene hænger i. Dem glæder jeg mig meget til at kunne høste – elsker rosenkål.

Vi kunne tage vores første høst med hjem: lidt jordbær, 1 ært og en vildfaren radise. En høst der forhåbentlig kun er den første af mange.

På en af kartoflerne sad denne smukke bille, og K var i tvivl om, om det var en kartoffelbille, og en umiddelbar internetsøgning tyder på, at det godt kunne være en kartoffelbille… Vi fjernede den under alle omstændigheder, men hvis der er en er der jo nok også flere. Forhåbentlig klarer vores kartofler sig alligevel.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Haven 2013: 4 – Første høst

 1. Bodil says:

  Herlig med en kolonihave hvor man kan dyrke alle
  sine favoritter.
  Den Coloradobille er godt nok stor og flot, men men det
  er ikke godt for kartoflerne, så i skal passe meget på :0(
  Men jeg kan forstå at i samler dem sammen, og det er en god ide :0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.