Terrassen 2013: 8 – Og så i regnvejr

Nu har jeg skrevet om al regnen, og da jeg i dag vågnede til endnu en sur, våd og kold dag besluttede jeg at gå på terrassen og tage billeder af den i regnvejr. Det slog mig nemlig, at jeg som regel nøjes med at tage billeder af terrassen i solskin, og det er (ikke mindst i år) misvisende for virkeligheden.

Det er svært at fatte, at det kun var omkring 5-7°C på en af årets sidste forårsdage. Hvis det skal være sommer fra 1. juni, skal der godt nok ske en hel del, for det er simpelthen så hundekoldt for tiden, at det ikke en gang er sjovt.

Selv pladdervåd af regnen ser min hortensia sund ud. Jeg sad og kiggede på den i går, og jeg tror, at den er vokset en del i forhold til sidste år, hvilket jeg naturligvis ikke kan være ked af. Jeg kan dog ikke se nogle blomsterstande endnu, så jeg er lidt spændt på, om den vil blomstre i år eller ej.

Den her flade nålepudeplante (japansk ceder) har boet på terrassen siden efteråret 2009, og den gør ikke det store væsen af sig, men den vokser støt og stille. Den ser blød og lækker ud, men den stikker frygteligt, så man skal ikke kæle med den.

Mange af planterne ser mere eventyrlige ud, når der ligger dråber ovenpå bladene, eller når der hænger dråber fra blomsterne. Så der er da lidt poesi i de mængder af vand, der vælter ned over os i disse uger.

Lupinernes eksplosioner af blade er særligt velegnede som dråbefangere, og det ser da magisk ud, som vandet bare ligger der og glimter.

Vores hjembragte italienske plante synes at trives forrygende i sin lille krukke bagerst i en af plantekasserne. Jeg tænker, at den måske en gang skal have nogle sten og gro på, fremfor bare at stå i krukke.

Ks skimmia ser stadig ikke ud, som den gjorde for et par sæsoner siden, men den ser meget meget bedre ud, end den gjorde for et par måneder siden. Den har helt sikkert været glad for at få noget surbundsjord, for den sætter nye blade overalt. Jeg håber, at det betyder, at den kommer sig, for K er så glad for den.

New Dawn ser ud til at vokse fint, men jeg skal finde en eller anden måde, hvorpå hun kan komme til at klatre mere, for det er jo det, hun gør bedst.

I går sad jeg her og drak the – det blev der ikke noget af her til morgen, for så var jeg blevet våd og kold. Husløgene ser til gengæld ud til at have det fint med al regnen, og de synes også at trives i betonfadet.

Vi var i Bauhaus i går, fordi vi skulle have nogle materialer til at reparere den kasse, der er gået i stykker, og der faldt jeg over et fabelagtigt tilbud: 2€ for en kurv som den der står forrest i billedet. Det er en relativt stor kurv, og jeg er sikker på, at håndtaget nemt kan fjernes, hvis jeg bliver træt af det. Jeg var så heldig, at der var fire kurve tilbage, så jeg gik hjem med fire fine billige kurve, og det er et hit, når jeg nu er ved at lægge terrassen om til en kurve-have.

Hindbærrene havde det ikke så godt sidste år, og de har det desværre ikke bedre i år. Da kassen de bor i samtidig er rådnet, har jeg besluttet, at når de har båret eventuel frugt, så ryger kasser og planter ud.

Erikas rose stikker et par af sine grene ind til os, og det er en fornøjelse for roserne er så smukke og krøllede. Det er skønt at dele blomsterne på den måde.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Terrassen 2013: 8 – Og så i regnvejr

 1. Bodil Hansen says:

  Planterne ser så friske ud nå der er vanddråber på og bagefter dufter luften det så dejligt og ikke mindst så er pollen væk et stykke tid. :0)
  Dit flotte termometer hvor har du fået fat i det :0)
  En regnvejrs hilsen fra Fløng DK.

  • Cecilie says:

   Hej Bodil – mit fine termometer fik jeg for et par år siden af en sød dansk scrapper, Heidi (angely). Så jeg kan desværre ikke hjælpe med butik mm. Men tak for kommentaren under alle omstændigheder.

 2. Hej – du ØV for regn – men du fik da lige vendt situationen til noget positivt ved at tage nogle lækre våde billeder og planterne er nok glade for lidt regn – nu venter de så sammen med dig på noget sol. I dag er det tørvejr herhjemme og jeg arbejder hjemme fordi vi flytter kontor (kun 1 etage men det er alligevel noget rod mens det står på).
  Knus herfra

 3. margit bloch says:

  Øjjj… sikke mange virkelig flotte billeder… og det er da et eventyr at se på… helt enig… Hvem mon har holdt en paraply for dig, mens du tog billeder..??
  Super flot terrasse… trods regn…
  Hortensia’en skal klippes på en speciel måde (se evt. havenyt.dk)… vi havde ingen blomster i mange år, fordi vi (J) klippede forkert ;o)
  Jeg håber at der kommer sol og sommer både til jer og os… vi har også fået meget regn, selvom det er fint og lunt i dag. =0)
  knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.