Terrassen 2013: 5 – 14 dages udvikling

Vel hjemme fra vores forårsferie var noget af det, jeg først måtte kigge til naturligvis planterne på terrassen, og der var godt nok sket meget på de 14 dage, der var gået. Der er kun en enkelt kurv, hvor der ikke er nogen form for udvikling, men den får lov at stå til jeg er sikker på, at der ikke sker noget med den plante, jeg har sat i den.

Jeg har en del lavendelplanter på terrassen, og tre af dem er fra vores tur til Provence i 2011. De to af dem har det fint, og den ene af dem er den i højre side af billedet, mens de andre “bare” er fra en lokal butik, men lige meget hvad så er det dejligt, at de gror.

Der er også gang i lupinerne, der havde sået sig selv i krukken. Jeg ved ikke, om den er stor nok til dem, men så må jeg evt. skille dem ad med tiden.

Løjnantshjertet er så småt ved at blomstre af, hvilket altså er lidt trist, for den er så fin. Men mon ikke den kommer igen næste år?

Husløgene flyttede ind i den her potte sidste år, men der kunne man ikke rigtig se nogen udvikling – det kan man tilgengæld i år, hvor de strækker sig opad.

Det her er den lille af akelejerne, som står oppe i en af kasserne og blomstrer skønt. Der stod på skiltet, der fulgte med planten, at den ville blomstre gennem sæsonen, men det gjorde den desværre ikke sidste år. Vi får se, hvad der sker i år.

Tallerkensmækkerne er så småt på vej i dåserne fra Ubberup. Selvom jeg har lagt mere end et frø i hver, kommer er kun en enkelt tallerkensmæk i hver.

Her er der så gang i to af dahliaerne, og i den tredje krukke er der vist nok en slags anemoner, men tænk jeg kan ikke huske, hvad det er for nogle planter.

Mine flyvende hornvioler stortrives, og det er jo en fest, at man kan have planter, der blomstrer i ugevis.

Krydderurtekassen er vokset godt til, og der er masser af oregano, estragon og purløg klar til at blive brugt i maden. Det er så fedt at have friske krydderurter lige udenfor døren.

Den her voldsomme vækst er en ellers anden staude, jeg satte sidste år, og som overraskede mig med sit omfang. Den blomstrer med røde blomster, og den er faktisk super fin.

Det var dejligt at komme hjem til en terrasse, der havde det fint, og hvor mængderne af ukrudt trods alt var til at leve med.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Terrassen 2013: 5 – 14 dages udvikling

  1. Uden at være helt sikker, så tror jeg, at det kan være franske anemoner. Jeg har sat nogle i en krukke, og bladene ligner dine rigtig meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.