Terrassen 2013: 4 – Det gror derude

Inden vi kørte til DK, var der virkelig kommet skub i tingene på terrassen. Faktisk i en sådan grad, at disse billeder som er taget den 24. april var forældede allerede, men jeg fik ikke taget nyere billeder, inden vi kørte. Jeg er spændt på, hvordan terrassen ser ud, når vi kommer hjem igen om et par uger.

På min vej rundt i terrassekasserne høstede jeg alle mine husløg, og de fleste af dem plantede jeg i et lavt firkantet cementfad. Om det klarer sig, vil tiden vise, men det ser i hvert fald fint ud så længe.

Jeg er ret sikker på, at stauderne i midten af billedet her er pragtspir. Det jeg helt sikkert ved er, at de vokser godt til her på deres 2. år i haven, og det er så fedt, når planter kommer igen og trives.

Mine gladiolus var begyndt at stikke næserne op den 24. – men da vi kørte hjemmefra den 30. sod der godt 10-12cm lange tryner og snusede til foråret. Jeg er meget spændt på, om jeg denne gang får succes med gladiolusserne.

Også dahliaerne er så småt ved at titte frem af krukkerne. Jeg havde absolut ikke held med dem sidste år, men jeg prøver igen, for de er så skønne, når de blomstrer.

Jeg har efterhånden en del roser på terrassen, og denne her er min smukke dybt røde Poulsen-rose, som hedder Balmoral. Kunne godt tænke mig at blive mere vidende om, hvordan man skal håndtere og tage vare på roser, så det må jeg vist researche lidt på.

Akelejerne havde sat knopper, så mon ikke de blomstrer nu, mens vi er i DK? På skiltet, der fulgte med planterne, stod er vist, at de blomstrer henover hele sommeren, så det håber jeg stemmer i år. Sidste år blomstrede de ikke så mange gange, men nu er det jo andet år, så jeg satser.

Min julerose er blevet plantet fremfor at stå i en krukke, og jeg tror, at den var godt tilfreds med at komme i lidt mere jord.

Jeg holder svært meget af mine lysegrønt plyssede nåletræer, for de bliver så bløde og sarte, når de sætter nye nåle.

Det er meget få færdige planter, jeg har købt i år, men hornviolerne er fast gæster hos mig, for de er så fine og kan berige os med blomster gennem foråret, sommeren og efteråret. Min havetrold stikker lige snuden frem under hornviolerne.

Sommerfuglelavendlen her kom til terrassen sidste år, og det ser unægteligt ud som om, den agter at blomstre igen i år.

Vi havde nogle lavendler med hjem, da vi havde været i Provence, og to af dem trives storslået, som det ses her. Den sidste af de tre er noget mere træt, og står lidt i en kravlegård, hvor jeg håber, at jeg kan få liv i den igen. Ægte lavendler er jo væsentligt mere velduftende end sommerfugle-varianten.

Sidste år spredte jeg en klump purløg udover et par kasser, og nu kommer de faktisk igen, og væksten er virkelig kraftig. Den ene af planterne er ved at overveje at blomstre.

Ks sukkulentvækst bor egentlig i krukke, men det skal man åbenbart ikke lade sig narre af, for den har spredt sig vidt og bredt udenfor sin krukke. Det gør heldigvis ikke spor, for lidt mere bunddække kan vi altid bruge.

Og løjnantshjerten er ikke blevet mindre bedårende, jo mere den er vokset til. Må nok tilstå, at den er en af terrassens fineste beboere.

Sidst men ikke mindst så folder vores japanske ahorn nu sine blade ud, og det er en af terrassens virkelige stjerner gennem hele sæsonen. Nu står den der med sarte grønne frønnede blade, men om nogle måneder ændrer bladene farve og bliver smukt orange. Herligt herligt træ!

Det bliver godt nok spændende at komme hjem midt i maj, og så hvor meget der er sket og om noget blomstrer, om ukrudtet har kæmpet sig tilbage eller hvordan det står til…

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Terrassen 2013: 4 – Det gror derude

  1. Charlie says:

    Fin terrassetur og velkommen retur. Vi er også hjemme igen så måske vi kan ses en dag? hvis der er hul i kalenderen. Hils og knus

  2. Anette/Netti says:

    Det er altid spændende at følge din terrasse..sikke det hele spirer og gror 🙂 Vi har altid haft georginer og troligt taget dem op hver efterår i maaange år. Men i år da vi ville hente dem i de 3 flyttekasser fra naboen kælder, var de rådnet..så ingen georginer i år desværre 🙂 Nu har vi så plantet to magnoliatræer der i stedet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.