Terassen 2013: 6 – Der sker noget på bare en uge

Jeg var nødt til at drage fordel af, at det for en gangs skyld ikke regnede tirsdag eftermiddag, så jeg var på terrassen for at fjerne lidt ukrudt samt tage billeder af udviklingen. Til trods for de for sæsonen lave temperaturer og den uendelige regn, så vokser og blomstrer det på terrassen, hvilket er en belønning i det vejrmæssigt sørgelige forår.

Mine to Poulsen-roser synes fortsat at trives, og der er knopper på dem begge. Jeg har ikke rigtig forstand på roser, men jeg tror, jeg skal forsøge at læse om pleje af dem, for de er jo smukke, når de blomstrer.

Dahliaer er besværlige damer, som skal tages ind om vinteren for at overleve, og det har jeg faktisk kun haft ringe succes med. Men jeg prøver igen fra nogle købte knolde, og så ser vi, om jeg tager dem ind over vinteren. Denne dahlia var den sidste til at spire, men den kommer efter det.

Den julerose, jeg fik af Hanne sidste år, har godt kunnet lide at blive plantet fremfor at stå i en urtepotte, så nu gror den masser af fine nye blade. Jeg kunne godt forestille mig, at jeg kunne blive samler af helleborus, for der er mange skønne.

bare en uge er krukken med lupiner blevet fyldt godt ud, og jeg har faktisk opdaget en enkelt blomsterknop på en af planterne. Jeg er faktisk stadig i tvivl om, om jeg skulle have delt dem og plantet dem ud… Måske kan det nåes endnu, hvis vejret bliver fint igen inden længe.

De hornvioler jeg satte i det tidlige forår blomstrer fortsat med stor fornøjelse; faktisk er de så småt ved at blive tæpper af blomster. Det er fedt med planter, der giver så meget farve og fornøjelse for så lidt.

Som det tydeligt ses, så kæmper jeg fortsat mod hønsetarmen, og det er en kamp opad bakke! Men hostaerne kommer da, og det bliver fint, når de vokser til.

Apropos hostaer så fandt jeg denne potte i min “plantekasse”, da vi kom hjem fra Danmark. Jeg troede, at det var en tom kasse, så derfor havde jeg gjort klar til at tømme den – det var godt, jeg ikke nåede det. For nu har jeg fire hostaskud, som siden er blevet plantet ud. Hvis jeg er begejstret for helleborus, så er jeg forelsket i hostaer: De findes i så mange forskellige farver, former og størrelser, og de er taknemmelige planter.

Jeg har intet mindre end tre små juletræer på terrassen, som alle tre har startet livet indenfor i december. Dette træ var i farezonen tidligere på sæsonen, fordi det mildest talt var blevet grimt. Men som foråret er skredet frem, har det foldet en masse nye nåle ud, og det har hjulpet helt gevaldigt.

Jeg kan godt lide at bruge friske krydderurter i min madlavning, og jeg synes, det er herligt, at timian, oregano, estragon, rosmarin, purløg, mynte og salvie overvintrer og kommer igen år efter år. I år har jeg plantet en kurv til med oregano, timian og rosmarin – men det var nu lige så meget, fordi jeg synes, det er smukke planter. Det er fint at kombinere det nyttige med det smukke.

 

På sidste års indkøb – plantekassen med espallier – gror der to klematisser og en kaprifolie, og det er virkelig smukt, at de er vokset ind i hinanden og blomster med deres forskellige blomster på en gang. Det havde naturligvis været endnu federe, hvis jeg havde valgt planter, der skiftedes til at blomstre henover året, men så kvik var jeg ikke…

Ah – lidt blå himmel kombineret med smukke blomster. Så bliver det altså bare ikke ret meget bedre, hvis du spørger mig.

Og så lige et skud mere af en større del af terrassen; det er tydeligt at se, at der sker en udvikling derude med planter, der gror til og bliver større.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.