Dage på Sjælland

1. maj


Vi kørte til DK den 30. april om aftenen, og det gik herligt nemt denne gang – det kan jeg så sagtens sige, for jeg sov stort set hele vejen. Vi overnattede hos Hanne & Ole, og havde god tid sammen med Hanne den 1. maj om formiddagen. Hanne inviterede os med ud til en gartner, hun kender, som har et drivhus fuldt af stedmødre. Selvom jeg ikke lige kunne have blomsterne med hjem til DE, måtte jeg have lidt med, så jeg købte nok til at fylde et par krukker hos mine forældre.


Jeg må indrømme, at jeg egentlig aldrig rigtig har duftet til stedmødre, men det kunne man simpelthen ikke undgå, da man trådte ind i Bents drivhus: Duften kom brusende imod os, og det var vidunderligt forårsagtigt. Duften ansporer om muligt endnu mere en til at købe nogle af de bedårende planter.

Jeg valgte nogle ”underbuksefarvede” meget meget fine stedmødre og supplerede med nogle enkelte mørkere til min mors krukker. Det blev faktisk rigtig dejligt, at jeg fik dem plantet senere på dagen.


Efter blomsterindkøbene kørte K og jeg mod Kbh, dog ad kringlede omveje. Blandt andet skulle K lægge en geocache ud i Jystrup, så vi måtte stoppe og finde et godt sted at gemme den. Den er nu i nærheden af den gamle jernbanebro.


Sidste kassestop på dagen var ved Roskilde Fjord, hvor K nappede en kasse, mens jeg hørte Halløj i Betalingsringen i bilen. Herfra gik turen til Gentofte, hvor vi skulle spise middag sammen med Lone og hygge os.

2. maj

Torsdag havde jeg den traditionelle aftale med Michael i Capo, og det var forrygende at få fjernet en god del af lokkerne – jeg er bare ikke langhåret!

130502 (2)
Om eftermiddagen var vi inviteret til ph.d. forsvar hos Signe, og det måtte vi naturligvis deltage i. Signe fik sin godkendelse fra det samlede bedømmelsesudvalg, så det var en dejlig eftermiddag.

130502 (3)
Efter aftensmad kørte K og jeg en tur langs Strandvejen og nød skumringen ved vandet. Det er lige meget, hvor mange gange jeg kører den tur, jeg bliver fortsat i godt humør af vandet.

3. maj

140503 (33)
Fredag havde vi ikke rigtig nogle planer før eftermiddagen, men jeg trængte til nye sko, så vi kørte til Lyngby og fandt et par fine, fine sko til mig. Dem regner jeg med at blive glad for, og under alle omstændigheder bliver jeg i godt humør af de små blomster på tåspidserne.

140503 (1)
Fordi vi ikke havde de store planer for dagen, kørte vi endnu en gang nordpå langs vandet, men denne gang fortsatte vi op forbi Helsingør, gennem Ålsgårde og Gilleje og så retur igen.

140503 (14)
Undervejs kørte vi lige forbi Hotel Marienlyst og med alt det bøvl, der har været omkring salget af stedets Holger Danske statue, kunne vi ikke dy os for at køre ned for at se, om den omtalte helt fortsat sad vagt ved casino-hotellet. Det kan vi melde, at han ikke længere gør, så han må enten være blevet vækket (og så er der for alvor krise i DK) eller også er han i gang med at flytte.

140503 (32)

Fruen fik anledning til at lufte såvel de nye sko som det nye hår ved vandet i det nordsjællandske. Vejret var helt vidunderligt, og det skulle faktisk vise sig at blive et løfte om fortsættelsen af vores ferie i det danske.

At være udlejere i DK er overordnet set nemt, men ind imellem er der nogle opgaver, vi ikke rigtig kan komme udenom. Og desværre var et af toiletterne på Tagensvej knækket, så K og hans far måtte se, om de kunne få det skiftet fredag eftermiddag. De fik hentet et nyt toilet, men det var desværre ikke lige en gør-det-selv-opgave at skifte det, så nu må der indhentes professionel hjælp.

Da Finn skulle have Elefanterne til kortspil, blev vi enige om at køre til Tika allerede fredag aften frem for lørdag formiddag. Turen gennem det skånske gik så fint, og vi nåede frem, mens Alma fortsat var vågen, så vi fik en hyggelig sen aften sammen med Esben, Sus & Alma. Og så var vi klar til 2. etape af vores forårsferie.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.