3. dag i Tika: Växjö

130506 (4)

Mandag bød på en tur til den nærmeste større by, Växjö, hvor vi skulle kigge lidt på butikker samt købe ind til de resterende dage i Tika. Men inden da skulle vi lige igennem morgenmaden, hvor Alma gemte sig bag Havrefraspakken – der er fis og ballade i hende selv fra morgenstunden.

130506 (6)

I Tikaskruv var det svært at se, hvor langt foråret var fremme, selvom anemonerne dækkede skovbunden, men i Växjö kunne man se, at der var gang i foråret. Men det haltede bagud i forhold til DK og DE.

130506 (10)

Efter at have kigget på børnetøj, tasker og sko – og efter Alma havde fået et par smarte solbriller – var det tid til frokost. Vi spiste hos Corner Café, som er en relativt ny restaurant, hvor man kan få blandt andet en ganske udemærket salatbuffet. Og endnu en gang kunne vi sidde ude og nyde frokosten, og det understregede at foråret nok var lidt bagud, men dog var fuldt i sving.

130506 (26)

For at få lidt kultur ind over turen trissede vi ned og kiggede på byens kirke, som siden middelalderen har gennemgået talrige ombygninger og istandsættelser for at få sit nuværende look. Inde i kirken blev vi uopfordret kontaktet af en af kirkens ansatte, som fortalte os lidt om kirken, hvilket var meget hyggeligt, men også ganske uventet.

130506 (15)

Altertavlen er fra starten af 2000-tallet, og er en meget moderne tolkning af en altertavle. Og så synes jeg personligt, at det er super fint, at den er lavet i glas, som jo er så karakteristisk for Glasriket. Og så synes jeg faktisk, at den er smuk.

Växjö er ikke nogen stor by, men den er fin og hyggelig til en formiddagstur, som kan sluttes af med besøg i Maxi-Ica, hvor man kan få alt i store og rigelige mængder.

130506 (30)

Vel retur i Tika måtte vi endnu en gang tænde vand i haven, så Alma kunne lege med vand. Her viser hun mig, hvor nasset hun var blevet af at vande planter og lege med haveslangen. Tror nu i høj grad, at hun hyggede sig.

Vi tog sommerstemningen til det yderste ved at grille – dog måtte de bagte bananer laves i ovn, da briketterne var brændt ud for hurtigt.

 

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.