Vejret i marts

Jeg tænkte, at 1. april var en fuldstændig passende dato til en post om vejret i marts, for det virkede som en aprilsnar! Desværre er vi netop kommet igennem en lang vejrmæssigt sløj marts, som slet slet ikke var en joke.

2. marts var jeg alene hjemme og brugt en god bid af eftermiddagen på terrassen. Det var ikke særlig varmt (5-7°C), men fordi solen skinnede var det vidunderligt at være derude. Jeg kunne endda smide sweateren, når jeg stod direkte i solen.

4. marts var det blevet lunere end et par dage før, solen skinnede fra en dyb blå himmel, og jeg var ude og gå ved Rhinen, hvor jeg følte mig overbevist om, at nu kom foråret for alvor.

6. marts var jeg en tur oppe i Bonn, og nu havde caféerne sat stolene ud på fortorvet, og gæsterne sad uden overtøj på, mens de nød deres kaffe. Jo, jo foråret var lige på trapperne.

8. marts var det overskyet men lunt: Jeg havde 18°C på terrassen, hvor jeg arbejdede ude iført sandaler, korte bukser og t-shirt. For at understrege forårsstemningen plantede jeg påskeliljer og hornvioler i kasser og potter på terrassen.

11. marts kom der et tyndt sart drys hvidt sne på terrassen, og jeg skyndte mig ud for at dokumentere det, fordi jeg syntes, det var så tosset, at det sneede efter det havde været 18°C.

12. marts sneede det kontinuerligt hele dagen og natten med – der var ikke ophold i sneen i omkring 36 timer. Der var totalt snekaos i Bonn, og K var en time om at køre hjem fra arbejde (en tur der normalt tager 15 minutter).

13. marts vågnede vi til smukt vejr – og 17cm sne på terrassen. Jeg havde ikke behøvet tage billeder den 11. marts, for der kom uendeligt meget mere sne. Vi var lidt bekymrede for vores tur til DK om eftermiddagen, men heldigvis var der kun snevejr omkring Bremen, så vi kom sikkert frem.

14. marts var vi i DK, hvor vi vågnede hos Ks forældre til det smukkeste vintervejr, men sne, sol og blå himmel. Vi benyttede det smukke vejr til en køretur i den danske natur; det er nemmere at nyde vinteren, når man har fri og bare hygger sig.

15. marts var vi på Sydsjælland, hvor kysten var dybfrossen. Det så virkelig smukt ud, men det ledte ikke ligefrem tankerne i retning af forår og varme.

17. marts var vi Sjællands eneste rundkirke, Bjernede Kirke, og selvom himlen var smukt blå og solen skinnede, så var det hundekoldt. Nok ikke mindst, fordi det blæste en halv pelikan. Da vi kørte retur til Bonn, kunne K konstatere, at vi brugte mere diesel end normalt pga. den voldsomme vind.

20. marts væltede regnen ned over Bonn, så jeg måtte løbe mellem dråberne, da jeg var ude og handle.

22. marts var vi min mor og jeg ude og se til mine forældres hus, og det var fint vejr og til at holde ud at gå rundt derude, selvom det bestemt ikke var varmt. Himlen var fin blå med lette skyer.

23. marts kørte K, min mor og jeg til Holland for at kigge på blomster, shoppe lidt og spise is. Mens vi spiste is indenfor sneede det udenfor – det har vi vist ikke prøvet før…

26. marts var vi i RömerWelt, og selvom det kun var omkring 4°C varmt, så lunede solen, så jeg kunne have jakken stående åben, mens ungerne legede på legepladsen. Det var til gengæld virkelig koldt i skyggen.

27. marts var vi på frilandsmuseum, og det duftede en lille smule af forår, selvom temperaturen lå og rodede rundt lige over frysepunktet. Og se på billedet: Der lå fortsat sne ved og på museet…

28. marts var Merle og jeg på terrassen, og vi fik begge to kolde fingre. Det er fortsat nattefrost, så der var en lille smule is på det vand, Merle tømte ud af en af bøtterne derude.

29. marts vågnede jeg endnu en gang til et drys sne over Bonn, og det burde jo ikke have overrasket mig efter de foregående mange marts-dage med vinter- snarere end forårsvejr.

29. marts var vi dog også i Holland, og her var der violer i skovbunden, så naturen har ikke fuldstændig opgivet troen på forår.

For tre år siden blomstrede magnoliaerne i Bonn 1. april, for to år siden købte jeg tyske asparges og jordbær 1. april og 1 april sidste år var vi i München, hvor vi kunne nyde solens lune og de smukkeste udsprungne kirsebærtræer. Men i år… ja, så siger de tyske meteorologer, at de ikke kan se foråret i horisonten endnu, at nattefrosten fortsætter og at vi må væbne os med tålmodighed. Det burde altså være en aprilsnar, men det er virkeligheden af i dag: Marts 2013 var i meget høj grad en vintermåned mere…

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.