Juleblog 5. december 2012

Julerosen er ikke den eneste blomst, der indgår i julepynten hos os. For mig er julen for alvor i gang, når der dufter af hyacinter i mit hjem, og det gør der nu. Jeg har hyacinter flere forskellige steder i lejligheden, og de er på ganske forskellige udviklingsstadier, hvilket jeg synes er dejligt, for så kan jeg nyde de udsprugne med vished om, at der er flere på vej. Nogle af dem står i glas, andre i potter, og det betyder, at selvom planterne er ens, så bliver de del af forskellige dekorationer, hvilket jeg godt kan lide.

På vores lille gæstetoilet står en lille cementskål med en lyserød hyacint, og til trods for en stoppet næse kan jeg dufte hyacinten, når jeg vasker hænder.

Denne lille skovbund har bl.a. tre hyacinter (den sidste står bag enebær-træerne), og de er virkelig smukke lige nu. Man skal ganske tæt på for at kunne dufte dem, men skønheden kan ses på afstand heldigvis.

I år har jeg prøvet noget nyt: Jeg har købt løg til at lægge i jorden og sat dem i mine hyacintglas. Normalt køber jeg færdigdrevne hyacinter, vasker jorden af og så sætter jeg dem i glas. Men denne gang ville jeg prøve noget andet, og se om jeg kunne få nogle smukke rødder ud af det. Det kan jeg – man kan nemlig næsten se rødderne gro!

Der er faktisk også hyacinter i spisestuen, men dem kan jeg ikke lige finde billeder af, og det er mørkt nu, så et billede giver ikke lige mening.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Juleblog 5. december 2012

 1. Annette says:

  Dejligt med hyacinter. De dufter godt og så kan de stå alle vegne.
  Smukke dekorationer du har lavet. Og flot at drive dem selv.
  God aften til dig.

 2. Karina says:

  Jeg elsker også hyacinter eller i det hele taget løgplanter. De kommer som regel frem, når der ikke er så mange farver i naturen.
  God december aften.

 3. Charlie says:

  Jeg ELSKER også hyacinter – men snyder også og vasker rødderne for at få synet og duften hurtigere. =0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.