Projekt 18/52 i 2012: Broderede stjernebilleder

Inspireret af ideer jeg har set på bl.a. Pinterest, besluttede jeg mig tidligt i år for, at jeg skulle lave nogle broderier og hænge dem op i broderirammer. Fordi jeg så småt er ved at være træt af at have materialerne til en lang række gør-det-selv-projekter liggende, besluttede jeg mig for at komme i gang med broderierne.

Jeg samlede lidt forskellige brugbare sager sammen: broderiramme, sort stof, hvid broderigarn, hvid tekstilmaling, diverse instrumenter til at overføre mønster mm. Og så var det sådan set bare, at komme i gang.

Til en start spændte jeg stoffet ud på broderirammen, og jeg spændte det ret stramt op. Det skal strammes op efterfølgende, men det er godt at have det spændt ud fra starten, så man er sikker på, at man broderer på det rigtige område.

For at overføre mønsteret, som jeg fandt på nettet, startede jeg med at prikke huller i det.

Jeg placerede mønsteret, hvor jeg ville have det på stoffet, og med en hvid pen markerede jeg stjernenes placering i stjernebilledet. Da jeg fjernede mønsteret var jeg efterladt med nogle hvide prikker på stoffet.

Så var det bare at gå i gang med broderiet. Stjernerne i stjernebilledet er lavet som “french knots” i forskellige størrelser, mens der er nogle enkelte krydssting (aner ikke hvad de hedder), som gør det ud for endnu større stjerner. Disse er bare opdigtede.

Efter at have broderet færdigt var det tid til at introducere tekstilmalingen, som jeg brugte til at fylde den sorte nattehimmel ud med små hvide stjerneprikker.

Da malingen var tørret op, var det tid til at afslutte broderiet på bagsiden. Jeg er sikker på, at min fremgangsmåde ikke er den mest elegante, men den virkede. Jeg satte dobbeltklæbende tape langs indersiden af broderirammen, klippede hakker i stoffet og foldede det så ned hele vejen rundt. Easy peasy!

Foruden Pegasus har jeg broderet mit favorit stjernebillede, Orion samt Ks stjernetegn Tvillingerne. Min favorit af de tre er ubetinget Orion. Indtil videre får alle tre lov at hænge, som de gør, men jeg regner med at udvide med andre fine ting på den væg.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Projekt 18/52 i 2012: Broderede stjernebilleder

  1. charlie says:

    Næh hvor blev de fine – dine stjernebilleder. God ide og fin afslutning – det var jo kun i skolen de skulle se vrangen. =0)

  2. Spændende og meget andelses men flot vægpynt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.