Week-end i Holland: Groningen

Sommermorgenstemning i Bonn.

Med udsigten til temperaturer i Bonn på den forkerte side af 35 grader (faktisk truer de med temperaturer, der kan tangere varmerekorden som er på 39,6 grader) besluttede K og jeg os for at stikke af hjemmefra. K lavede lidt vejr-research for at se, hvor der var mindre varmt, og ikke overraskende var den hollandske kyst et godt bud. For at det ikke skal være løgn, fandt K et supergodt tilbud på et hotelværelse i Groningen, som ligger ca. 30 km fra kysten. K har fri mandag på grund af Eid, så vi nappede to overnatninger og kørte fra Bonn tidligt lørdag morgen.

Smuk sommerhimmel.

Det tog godt tre timer at køre fra Bonn til Groningen, og selvom sommerferien er slut i NRW her i denne week-end, så var der ikke ret meget trafik på vejene. Måske fordi vi kørte tidligt og på en lørdag. Vi stoppede nogle gange, fordi K ville forsøge at finde nogle geokasser, som desværre undveg. En af dem skulle ligge ved majsmarken ovenover, men der var for mange mennesker, til at vi ville lede. Men majsene mod den blå himmel var vældig sommerligt.

Der Aa-kerk.

Vi parkerede centralt i Groningen og gik på opdagelse. Som med alle andre hollandske byer, så er der virkelig mange cykler i byen. Man skal passe på, man ikke bliver kørt over af andre “bløde traffikanter” – der er altså ikke meget blødt over hollandske cyklister, skulle jeg hilse og sige.

De er skøre, de hollændere.

Der var marked i byen, så vi nød at kigge på grøntsager og blomster, mens vi trissede mellem butikkerne. Der var faktisk en del spændende butikker med et helt andet udtryk, end vi er vant til fra Bonn. Vi fandt bl.a. en marrokansk butik, hvor vi købte et nyt fint og farverigt salatfad, som jeg glæder mig til at bruge.

Vellykket integration.

Vi gik igennem et område, der virkede som et nordafrikansk inspireret område, hvor der foruden den marrokanske butik også var denne fine souk. Det virkede som om soukken og lignende butikker, var et fast og populært indslag i Groningen.

Floden Aa.

Naturligvis er der en kanal i Groningen; faktisk er det floden Aa, der løber gennem byen. Der er noget virkelig hollandsk over en kanal med de fine huse på begge side.

Martinitoren

97m over Groningen troner toppen af Martini-tårnet, som desværre ikke har noget med drinken at gøre, men derimod med Sankt Morten. Vi valgte at beundre tårnet nedefra, men K lykkedes da med at finde en geokasse, mens jeg gjorde det ud for dække ved at stå foran ham, og lade som om jeg tog billeder.

Aa-kerk.

På vej retur til bilen kom vi henover markedspladsen ved Aa-kerk igen, og vi spottede en Douve Egbert cafe, hvor vi gik ind og sad i det dejligt kølede rum og nød en kold kaffe. Det var lige, hvad vi trængte til i varmen.

Eftermiddagen og aftenen brugte vi i vores AC-nedkølede hotelværelse på Hamshire Hotel Plaza Groningen. Det var dejligt at have mulighed for bare at slappe af i omgivelser, der var langt mindre kølige, end de ville have været hjemme.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Week-end i Holland: Groningen

 1. margit bloch says:

  Hvor lyder det bare som en fantastisk gennemført idé at flygte… =0)
  Her har vi ca. 25 gr. (pt) hvad mon det ender med???
  Tak for din fine guidede tur gennem Groningen… jeg vil glæde mig til at følge jer resten af vejen… ;o)
  Spændende ting i har besøgt… og den by er vi kun kørt igennem!! (ØV)
  Fortsat “god ferie”… knus

 2. Annette says:

  Igen en dejlig beretning fra jeres smutte-væk-tur til Groningen. En rigtig dejlig og hyggelig by.
  Jeg kan godt forstå, I søgte mod kysten – med de temperaturer. Lige nu er jeg søgt inden døre – i gennemtræk, det er ganske simpelt for varmt at være ude. Selv i skyggen.
  Jeg KAN ikke fordrage den varme.
  God søndag.

 3. Charlie says:

  Jeg / vi overlevede på heroisk vis en skøn udendørs koncert på Ledreborg i går – men jeg sværger – 1 flaske vand mere indenbords og jeg havde fået finner. =0)
  Husker tydeligt de LIVSFARLIGE cyklister i Amsterdam – kun overgået af de endnu farligere sporvogne. Dejlig tur kan jeg se – og fnis til den pude – kan man overhovedet hedde sådan efterfulgt af “George”. =0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.