Fotobog

Efter jeg er begyndt at føre meget grundig blog, får jeg ikke scrappet vores egne billeder. Når jeg scrapper, er emnet enten Alma, Bertram eller Merle. Vi har heller aldrig været typer, der fik trykt vores fotografier og satte dem i albums mm. Jeg har fundet, at jeg tit bladrer min blog igennem og hygger mig med at se billeder igen. Ved flere lejligheder har jeg overvejet, hvordan jeg kunne forestille mig at have vores billeder i fysiske udgaver. Jeg har overvejet Project Life, men tror desværre ikke, at jeg ville få det brugt. Da jeg så så en omtale af blurb.com på en scrappers blog, måtte jeg prøve det.

Man downloader blurbs software og i det kan man fuldstændig selv designe sine sider med hensyn til billeder, tekst, størrelse med mere. Jeg har prøvet andre softwareprogrammer til at lave billedebøger, og de var usmidige at arbejde med. Ofte skulle man også være online for at designe bøgerne. Med blurb har man programmet på pc’en og kan derfor langsomt arbejde sig igennem bogen og udfylde med billeder og tekst.

Jeg havde læst gode anmeldelser af kvaliteten af bøgerne, men jeg var naturligvis alligevel spændt på selv at se en færdig bog. Jeg har ikke brugt et eneste standardlayout til siderne, så jeg var også spændt på, om jeg havde fået designet sider, der var pæne at se på, nemme at overskue og med tekst, der var til at læse.

Jeg bestilte min 2011-bog den 30. april (jeg havde fået en kupon der gav mig 20% på den første bestilling, hvis jeg bestilte senest 30. april), og valgte langsom forsendelse. Det betød, at jeg kunne forvente at modtage bogen den 16. fremfor den 10. maj. Det var jo fint for mig. Jeg gav omkring 45€ for en bog på cirka 170 sider, med hardcover og dust jacket (som kunne have været fyldt med farvebilleder for samme pris), inkl. porto. Den 10. maj om formiddagen fik jeg besked om, at bogen var sendt, og den kom samme eftermiddag… Det var ret hurtig ekspedition, må man sige!

Og hvad synes jeg så om resultatet: Det er PERFEKT! Jeg er virkelig fascineret af, hvad man kan med software og tålmodighed. Nu har vi en bog, der samler, de fineste / vigtigste / sjoveste billeder fra 2011, og der er tekst ved alle billeder, så vi, når vi er gamle, fortsat ved, hvad vi ser på billederne. Jeg er virkelig imponeret, og jeg er allerede i gang med bogen for 2010 og sådan set også for i år. 2012-bogen laver jeg løbende, så jeg sådan set bare kan bestille den 1. januar 2013.

Hvis du har overvejet fotobøger eller nu tænker, at det kunne være en fed måde at få dokumenteret de billeder, der ikke bliver scrappet, så kan jeg på det varmeste anbefale blurb.com. Jeg får INGEN rabatter, bonus eller andet af at skrive dette, blurb ved det faktisk ikke. Det her er alene en post om et produkt, jeg er virkelig imponeret over, og som jeg tænker, at man andre digitale fotografer kunne have glæde af. Jeg ved ikke, om man altid får rabat, når man først skriver sig op, men jeg kunne forestille mig det. Jeg har netop fået en mail med endnu en kode til besparelse, så jeg vil tro, at det er noget, de gør ofte. Selv har jeg da tænkt mig at se, om jeg ikke kan bestille bøger, når jeg har mulighed for at få lidt rabat på dem – også selvom de ikke er specielt dyre til at starte med.

Hvad gør du med dine fotos? Ligger de på pc’en, bliver de printet ud, scrappet eller glemt?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Fotobog

 1. Karin Strandby says:

  Sikke en fin bog 🙂 kender også en fotograf som lavede en bog om sin rejse til Damaskus. Super fed bog også.
  Ang dit kort med træerne… Er det stempler og en tilhørende die? Hvis det er sådan, skærer man først og stempler bagefter? Kunne ikke finde noget om det på siden hvor man kan købe det. Karin

  • Cecilie says:

   Hej Karin – hvad angår stemplerne så er det lige præcis et sæt, hvor du både køber stempler og matchende dies. Og ja, man er nødt til at skære og så stemple. Men pas på Papertrey Ink; de er vanedannende ;o)

 2. Charlie says:

  Hej du – wauw den ser godt nok lækker ud. Du kender svaret på mine fotos – så det tramper vi ikke mere rundt i. =0) Men det lyder da smart med dette software. KH herfra

 3. karin strandby says:

  1000 tak C, ja jeg kan godt se det kan blive en vane, og jeg jo vild med din enkle rene stil som jeg har kikke på maaange gange og brugt som idé. Tak

 4. Pingback: Layout #13 i 2013: Venezia til fods | @ Cecilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.