Berlin kapitel 1

I denne uge er jeg i Berlin sammen med Vibeke. Vi tog begge toget – Vibeke nordfra og jeg sydfra – og det tager faktisk kun cirka en time længere fra Høje Taastrup end fra Bonn. Men toget er nu et herligt nemt transportmiddel, og selvom jeg stressede lidt over at nå toget, så var der ingen problemer med det. Og turen herop var fin, og vi var ganske mange der tirsdag efter påske foretog den rejse.

Jeg ankom nogle timer før Vibeke, så vi havde aftalt, at jeg tog til hotellet og kom af med mine ting og så gik ud i verden og kom retur til et aftalt tidspunkt. Da jeg ikke rigtig havde fået frokost, ville jeg ud og finde lidt at spise. Jeg spottede fjernsynstårnet på Alexander Platz, og tænkte at i den retning måtte der være noget frokost at finde, så jeg gik glad af sted.

Jeg var ganske heldig med vejret, for det var lunt og der skinnede da ind imellem lidt sol ned mellem skyerne, og man kunne se blå pletter på himlen. Jeg besluttede mig for at dreje op mod Unter den Linden, og kom derfor lige op til Altes Museum og Berliner Dom.

Efter en hurtig frokost hos Nordsee (jeg er ved at være rigtig tysk), gik jeg videre mod Alexander Platz, og jeg måtte naturligvis lige ind forbi og hilse på d’herrer Marx og Engels, som har stået på denne plads siden midten af 80’erne, hvor området lå i Østberlin. Området ligger også ganske nær, hvor det nu hedengange Palast der Republik lå. Efter genforening var der åbenbart en levende debat om, hvorvidt kommunismens fædre skulle forblive i den genforende by eller fjernes. Indtil videre er de her endnu.

Min lille udflugt sluttede med, at jeg tog Ubahn fra Alexander Platz retur til hotellet, hvor jeg ventede omkring 40 minutter på Vibeke, hvorefter vi satte i rask trav. Faktisk gik vi den nøjagtigt samme vej, som jeg havde gået, så Vibeke kunne få lidt frokost og se Alexander Platz. Derfra bevægede vi os hele vejen nedad Unter den Linden til Brandenburger Tor, hvor vi holdt en lille pause på en turistet fortorvsserveringscafe, mens vi kiggede på mylderet omkring den store byport.

For at få det hele med gik vi igennem Brandenburger Tor og over for at kigge på Reichtag udefra. Vi har fået bord i cafeen på toppen fredag formiddag, så vi nøjedes med at kigge udefra. Jeg kunne så også konstatere, at siden K og jeg sidst har været i Berlin, er der sket store ændringer i sikkerhedsforanstaltningerne omkring Reichtags bygningen. Nu ser der nærmest belejret ud.

Fra Reichtag gik vi hele vejen retur til hotellet – dog med et indlagt stop på en italiensk restaurant, hvor vi fik en fin aftensmad, inden vi trætte og ømme i fusserne returnerede til hotellet. Jeg lavede et lille overslag i Google maps, og sammen gik Vibeke og jeg nok godt 8 km, men jeg gik omkring 3 km alene, så det blev da alligevel til lidt på vores første dag i Berlin.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.