2012 – dag 100-113

Den her tossede mand stillede gerne op til at fremvise min togbillet fra Bonn til Berlin aftenen inden, jeg tog af sted på storbyferie.

Den 8. april mødtes jeg med Vibeke i Berlin med udsigt til fire dage sammen i Tysklands hovedstad. Vi lagde ud med en lang gåtur gennem byen, hvor vi blandt andet nåede til Bradenburger Tor.

Onsdag var vi blandt andet i det berømte KaDeWe, hvor vi holde Kaffee und Kuchen pause og nød at sidde lidt og slappe af efter museumsbesøg og traverier.

Checkpoint Charlie er på listen over steder, man må se, når man er i Berlin, så vi gik forbi området torsdag. Det er bestemt et interessant område, men det er også i en vis grad et turistshow.

Vibeke og jeg spiste brunch i restauranten i det tyske parlament, og efter brunchen tog jeg toget videre til Hannover, hvor jeg skulle mødes med K.

K og jeg tourede Hannover lørdag, og vi var begge positivt overraskede og imponerede over, hvor fin byen er til trods for de store ødelæggelser under 2. verdenskrig.

Søndag kørte vi til Hildesheim for at se på den UNESCO verdensarv, der er at finde i den fine lille by. Da begge kirker er under renovering, må vi nok vende retur ved en senere lejlighed, men det er jo ikke det værste, man kan blive nødt til.

Mandag var vi begge hjemme i Bonn igen, og jeg måtte ud og købe ind til den kommende uge. Det var med stor fornøjelse, at jeg kunne konstatere, at aspargesmanden var blevet pustet op – så er sæsonen for alvor i gang!

Jeg er blevet hyret til at lave bryllupsinvitationer, og de skal jo designes, så det kommende brudepar bliver glade og tilfredse, og det lykkedes tirsdag. Så var der bare tilbage at vente på papirer mm og så sætte i gang.

Endnu et projekt ved scrapbordet: Kommende fif til Operation Skriv hjem bliver gjort klar, så der er noget nyt inspiration inden længe.

Tomat- og agurkeplanter vokser stille og støt, men om de kommer til at bære frugt i løbet af sæsonen, vil kun tiden vise.

Fredag kom Lene til Bonn, og vi hyggede os med gåtur gennem Bonn og om aftenen med høns i asparges – jeg fik ikke taget billeder, før K var i gang med opvasken efter middagen.

Lørdag tog Lene, K og jeg ud for at se Augustusburg og Falkenlust, som er kyrfyrstens sommerresidens og jagthytte, og det UNESCO verdensarv vi bor tættest på.

Søndag stod formiddagen på en tur til Köln, hvor vi dels så på den smukke domkirke og dels så det romersk-germanske museum, som ligger lige ved siden af domkirken. Begge dele kan varmt anbefales.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.