Projekt 9/52 i 2012: Dørkrans

Vi har altid noget hængende på vores hoveddør, men hvad vi har hængende skifter med årstiden. I år ville jeg lave en ny krans til døren, og jeg havde fundet denne krans via Pinterest. Jeg tænkte, at det måtte være noget for mig, så jeg købte en bog i en genbrugsbutik og samlede de andre sager, der skulle bruges sammen: forskellige mønstrede papirer, limpistol, flamingokrans, en scallopped die, nåle og masser af tålmod.

Det første skridt er at lave en uendelig masser scallopped cirkler i siderne fra bogen samt af mønstret papir. Billedet viser mit første sølle forsøg; de her cirkler dækkede max 1/5 af min krans.

Næste skridt er at lave kræmmerhuse ud af cirklerne, og her skal man igen finde tålmodigheden frem – samt limpistolen. Jeg fik set ganske mange afsnit af Grey’s Anatomy, mens jeg limede små kræmmerhuse.

Nogle af kræmmerhusene laves så der er bogsider udenpå og mønstret papir indeni, mens langt de fleste laves alene med bogpapir.

De næste skridt har jeg åbenbart glemt at fotografere, men jeg viklede bogpapir om min flamingokrans, og så gik jeg ellers i gang med at sætte kræmmerhusene fast på kransen. Instruktionerne jeg havde fundet viste, at man skulle bruge limpistol til at sætte kræmmerhusene fast, men jeg konstaterede, at det virkede langt bedre med nåle. Når man sætter kræmmerhusene på kransen, skal man være obs på at fordele de mønstrede kræmmerhuse jævnt over kransen. Det tager lang tid at lave den her krans, men jeg synes også, at resultatet lever op til al arbejdet.

Da kransen var færdig overvejede jeg, om jeg også ville have en vindmølle og et banner på min krans, men fravalgte det. I stedet lavede jeg en sommerfuglesværm, som jeg forsigtigt limede fast med limpistolen.

Kransen blev ret stor, men den er også overraskende stabil. Man kunne forestille sig, at den ville være sart, når den er lavet af bogsider, men det er den ikke. Den kan holde til ganske meget.

Ophænget er lavet af tyk elefanttråd, som er foldet og derefter bare stukket ind i kransen. Den teknik virker også, hvis man bruger en halmkrans i stedet for en i flamingo.

Så var der bare tilbage at hænge kransen op på døren og gå ned ad trappen og kigge op på resultatet. K siger, at det er den flotteste krans, jeg nogensinde har lavet, og det er dejlig ros at få.

Jeg synes, kransen er virkelig lækker og forårs-/sommeragtig, og det er dejligt at have en krans, som kan bruges i lang tid og som indtil videre holder rigtig godt. Der er ikke faldet hverken kræmmerhuse eller sommerfugle af.

Man kan stadig se kransen, når man er kommet ind i lejligheden på grund af vores store vinduesparti på den nederst del af trappen.

Hvad har du hængende på hoveddøren om foråret/sommeren?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Projekt 9/52 i 2012: Dørkrans

 1. Ditte says:

  Wauuu, andet har jeg ikke at sige 😉

 2. Hold da op hvor har han ret…………… Den krans er SÅ smuk. Det må have været et KÆMPE arbejde, men det hele værd. Jeg mangler ord (og det er sjældent).
  Årets flotteste krans. Klap dig selv på skulderen. Kh 10na

 3. Kransen så fantastisk ud, da du viste den første gang, men efter at have læst denne super gennemgang af fremgangsmåden gør, at jeg er endnu mere imponeret af den – og ikke mindst din arbejdsindsats. Det er helt klart, at det ikke vil være noget problem at skaffe det, der skal bruges til kransen, men som du skriver – der skal bruges meget tålmodighed. Gad vide om jeg har så meget, men hvor ville jeg dog ønske det.

 4. Annette says:

  Jeg giver K. ret. Den krans er fantastisk.
  Sikke et stort arbejde og sikke en tålmodighed du har haft. Men når resultatet er så smukt, så er det jo det hele værd. den virker så let og fin pga sommerfuglene. Nok godt du ikke satte et banner på.

 5. Den er vildt flot, er dybt imponeret over din tålmodighed.

 6. Heidi says:

  Den er simpelhen fantastisk

 7. Charlie says:

  Jamen den er da bare SKØN… og dejligt at K også sætter pris på den så bliver man jo dobbelt glad. Man bliver forårsglad i låget af at kigge på den men den passer også fint til sommer.

 8. Bodil says:

  Sikke en skøn krans og et stort arbejde, sommerfuglene giver lige
  det det sidste FLOT FLOT.
  Bodil

 9. scrapper al says:

  This is beautiful! You are so talented!

 10. Pingback: 52 projekter opdateringer | @ Cecilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.