Simsala-Bonn!

I går var det Rosenmontag, og det betyder jo karnevalsoptog her i vores område af Tyskland. Vi har haft besøg af Sus, Esben og Alma siden fredag, og vi skulle naturligvis alle fem op og se på løjerne.

Alma var i udgangspunktet ikke helt overbevist om konceptet, og hun var ikke meget for at være udenfor de trygge rammer, klapvognen udgør.

Tjek, Rosenmontag drikker pomfritterne øl – det er da et helt almindeligt og ikke spor overraskende syn en mandag formiddag i februar.

Da Alma fik øje på nogle af de mange heste, der var med i optoget begyndte hun at tø op, og nu ville hun gerne kigge med på lidt mindre afstand. Esbens skuldre viste sig at være det helt perfekte sted for Alma at opleve Rosenmontag.

Da hun først sad deroppe, var det muligt for Esben at stå i yderkanten af menneskemængden uden at Alma blev forskrækket længere.

Kristian, Esben, Alma, en pink kanin, Dracula og alle de andre…

Alma kom for alvor i stemning som tiden gik, så hun rockede med og klappede begejstret, når resten af publikummet klappede. Hun var bare en nuttegris.

Efter omkring 1½ time (jeps, den lille prut holdt ud længe) med schlägermusik, udklædte tyskere, flyvende slik og gang i Alma var det tid til at vende ryggen til balladen og confettien og vende hjem igen. Det var skægt at opleve karnevallet sammen med et lille barn – jeg er sikker på, at det er sådan tyskere bliver hooked på karnval: Man skal være med fra man er helt helt lille.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Simsala-Bonn!

 1. Annette says:

  Jeg har aldrig hørt om den dag før – men tyskerne er jo gode til at lave alle mulige traditioner med gøgl og ballade.
  Tænk alt det et lille barn skal opleve og prøve at forstå. Og så blive slæbt med rundt blandt øldrikkende pommes frites og pink kaniner…..Ja, verden er underlig ! hihi.
  Skønne billeder af lille Alma, som dog ikke virker alt for sikker på situationen.
  God onsdag.

  • Charlie says:

   Næh hvor er hun sød når hun klapper og holder et “VÅGENT” øje med alt det “farlige”. Synd pomfritten ikke vendte sig om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.