Projekt 6/52 i 2012: Accentvæg i stuen

Sådan så væggen ud i slutningen af 2011.

Vi har boet med hvide vægge i det meste af lejligheden, siden vi flyttede ind i april 2009. Jeg malede vores soveværelse i efteråret 2009, men jeg blev desværre aldrig helt tilfreds med resultatet, fordi kanterne langs loftet ikke blev lige og skarpe, fordi vi desværre har savsmuldstapet både på vægge og lofter. Så overvejelserne om at male noget andet sted i huset har været lang tid undervejs, men nu skulle det altså være.

Dejligt lyserødt malertape til “sensitive” overflader.

Jeg tænkte, at det måtte være muligt at bruge tricket med først at sætte malertape op, male langs kanten med hvid for at mætte kanten langs tapen og så male med farven. Og det virkede! Så jeg var glad og klar til at male en accentvæg i vores stue. Det er godt nok ikke det sjoveste at sætte malertape op i næsten tre meters højde, men det kan lade sig gøre på en god stige. Det tog cirka en time at dække hele væggen af langs kanten, så jeg kunne male uden at male på de hvide vægge og loftet.

I fuld sving.

Når malertapen sidder, er det bare at sætte malerullen i gang. Jeg var lidt i tvivl om, om jeg havde maling nok, så jeg undlod at male der, hvor vores bogkasser hænger. Da alt andet var malet to gange, var der stadig maling tilbage, så jeg dækkede også det område, som er hvidt her på billedet.

Ikke helt skarpt.

Da jeg fjernede malertapen ned mod gulvlisterne var der ikke en fin skarp kant… Det skyldtes, at dem der har malet her i rummet, før jeg gjorde det, ikke har bekymret sig det store om at dække af, så der var malet en del ned over gulvlisterne. Der var ikke andet for, end at jeg måtte rense listerne, hvilket naturligvis havde været smartere at gøre, inden jeg malede.

Om igen.

Da jeg havde renset gulvlisterne, var jeg nødt til at friske kanterne op igen, så på med malertapen og forfra i gulvhøjde.

Sådan!

Det var lidt ekstra arbejde, men det gjorde en virkelig stor forskel at få strammet kanterne op. Det ser bare pænere ud, når kanterne er skarpe – både mod lofter og gulve – og det er dejligt at kunne sige, at væggen vitterlig er færdigmalet nu.

Væggen set fra døren ind til stuen.

Væggen set fra vinduerne.

Lidt funky billede men det er væggen set fra sofaområdet.

Med alle tingene tilbage på plads i rummet og hængt op på væggen, har stuen virkelig fået et helt andet look med en smuk mørkegrå accentvæg. Tingene træder meget flottere frem på den mørke væg end på de hvide, der var i stuen før. Samtidig gør det mig begejstret, at jeg ved, at jeg kan male væggene i huset i andre farver end hvid, hvis jeg bare bruger masser af tid og malertape. Det er lige i øjet.

Har du malet en accentvæg fornyligt? Er du malertape-afhængig, som jeg er?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Projekt 6/52 i 2012: Accentvæg i stuen

 1. Helene says:

  Så fint det blev! Allt ditt hårda arbete och noggrannhet lönade sig verkligen. 🙂

 2. Annette says:

  Det blev vel nok flot – og alt arbejdet værd. Og så fik du oven i købet lavet strækøvelser…..hæhæ.
  Tricket med malertapen har vi gjort mange gange med god held – også på savsmuldstapet. Det er ikke pænt, hvis kanterne er uldne.
  Flot stue med den billedvæg.

 3. Diana says:

  April 2009????? Har I virkelig været afsted så længe? Vildt….

  Det ser super godt ud med dn mrke væg, det giver rummet karakter

 4. Dan Korreborg says:

  Hvad er farvekoden på din flotte mørke væg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *