Juleblog 21. december 2011

Det er årets korteste dag – eller årets længste nat, som jeg hørte en nævne i dagens udgave af det traditionelle radioprogram Knas og Quiz. Jeg har skrevet om det før, men for mig er julen ikke helt sig selv, hvis jeg ikke hører mindst en udgave af Knas og Quiz. Det viser sig, at programmet fylder 40 år i år, så jeg er formentlig ikke den eneste, der synes, at julen bliver lidt mere jul, når der gættes tossede ord i radioen. For mig er Knas og Quiz lyden af barndom og jul hos min mormor og morfar, og da de begge har været døde i omkring 20 år, er det dejligt at blive mindet om dem ved juletid. Jeg misser Knas og Quiz i morgen, fordi vi sidder i bilen på vej til DK, men måske kan jeg lytte med igen lillejuleaften. Er der nogen lyd, der er rigtig jul for dig?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Juleblog 21. december 2011

  1. Vibeke says:

    “Julen har englelyd” 😉 Nej pjat, julen har rigtig mange lyde for mig, men skal jeg finde en i stil med din, må det være Julehilsen til Grønland. Ikke fordi det var noget, jeg var eller er helt opslugt af, men fordi det sammen med juleaftens gudstjenesten i tv var min mormors store tv-fornøjelse op til jul.
    Dengang blev det sendt 4. søndag i advent, og hele familien var samlet om kaffe og småkager, adventskrans og hygge. og hørte dansk og grønlandsk julemusik, selv om vi ikke har nogen form for tilknytning til Grønland. I dag bliver det sendt en hverdagsaften, og er blevet lidt mere “poppet”, så det er altså ikke helt det samme.

    God tur hjem til jer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.