Juleblog 1. december 2011

Så er vi her! Det er 1. december endelig, og nu begynder julerierne sådan rigtig for alvor: julekalender i tv, julepynteri for alvor, julekoncerter og halløj – og naturligvis er det endelig tid til at sætte ild til årets kalenderlys. Da vi var i DK til min fødselsdag, var jeg på jagt efter et kalenderlys a la det jeg havde sidste år: Et tyndt lys med tallene som eneste dekoration. Jeg kan godt lide, at lyset er enkelt, og så synes jeg, det er smart, at det er så smalt, at man har en chance for at være med hele vejen.

For at det ikke skal være løgn, så har Kristian den holdning, at lys skal være ren stearin, så det var jo også et krav. Heldigvis fandt jeg samme lys som sidste år, blot er det med sølvfarvede lys fremfor guld.

I morges var det så tid til at tænde lyset, og det er jo en helt særlig herlig fornemmelse første gang. Jeg nød at sidde i morgenskumringen (hedder det skumring på det tidspunkt af døgnet) med en kop the og det friske kalenderlys.

Har du kalenderlys? Og har du særlige krav til sådan et lys?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Juleblog 1. december 2011

 1. Karina Beck says:

  Hvor ser det hyggeligt ud.
  Nej, vi har ingen kalenderlys i år.
  Mine drenge har fået kalenderlys af farmor og farfar i mange år, men synes at de er blevet for store til det, adventsgaver og pynt på værelset. ( 14 og 16 år ) !
  Og det er hårdt, når deres mor er en rigtig julenisse ; ) : )
  Jeg glæder mig også til at følge med herinde.
  God 1. december.

 2. Annette says:

  Ja, det er en dejlig tid, vi går i møde. Men vi har så store og andre projekter her i huset i år, så det bliver på et helt andet plan med vores juleforberedelser i år.
  Dit kalenderlys er bare så smukt. Og ja, selvfølgelig har vi også kalenderlys. Ikke lige det jeg havde købt, det må ligge til næste år. Henriette har lavet vores kalenderdekoration i år. Og sådan er der så mange ting, man ikke er Herre over, når ens barn er med i det. Glem alt om stilfuld og formfuldendt juleudsmykning !!! Men glæden over Henriettes frembringelser er sandelig også stor. Misforstå ikke det.
  Hyggeligt du vil være med igen i år. Så ved jeg, hvor jeg kan finde de fine lækre billeder….

 3. Charlie says:

  Bedre sent end aldrig prøver jeg også at komme med. FINT lys – og jo vi har også kalenderlys – i år i pyramideformet med guldtal. Det er endt i en stage i stedet for en dekoration, da 24 står så langt nede at der ville gå ild i hele molevitten når vi når til jul. Underligt at der altid skal være oceaner af luft foroven – dit har da i det mindste også luft forneden. Morgener gryer – gør de ikke?? Nu du selv spurgte =0) Knus og god december.

 4. Jette says:

  Rigtig fint kalenderlys 🙂 Og med fresier i baggrunden…elsker virkelig også fresier og duften af dem:)) Mit kalenderlys er også lyst og med sølvtal, meget enkelt, og står i en sølv-oxideret vase med lidt naturpynt…men for første gang nogensinde har jeg KØBT det hele…uff…men var til kreativ aften med en blomsterbinder, og så blev jeg lige fristet ;)). Hvad gør man ikke når tiden er knap. Rigtig god weekend 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.