Juleblog 29. november 2011

I dag har været en virkelig langsom dag hos mig. Jeg flyttede ned på sofaen klokken 4.30 og sov kun meget lidt efterfølgende, så jeg har været rimelig mat det meste af dagen. Jeg har da heldigvis ikke haft nogen planer, så ind imellem er det vel i orden at have en langsom dag. Det gav mig mulighed for at flette nogle julestjerner, dimse lidt med pc’en og så fik jeg faktisk også julepyntet hylderne i køkkenet. Sidste år valgte jeg et rødt tema til hylderne, men i år er de blevet vinterkolde i stedet. Jeg tror simpelthen, at den fraværende julestemning betyder, at jeg trænger til vinter og kulde i stedet.

Hylderne i hele deres herlighed. Hylderne er jo ikke kun dekoration, men har faktisk også en funktion, så når jeg flytter rundt og pynter op, er jeg nødt til at tænke på, at alting skal kunne være et eller andet sted.

Ikeas dåsesæt fra i år er perfekt til mit tema, for de tre dåser er hvide og sølv med snefnug. Lige i øjet, og så kan der jo være noget i dem samtidig.

De forskellige glas står altid på hylderne, men i denne søde juletid har de fået selskab af en glaskogle.

Den her lille piphans (Ib- Hans) sidder fast med en klemme på en af mine inderkogebøger. Det er dejligt med pynt, der kan noget andet end at stå og hænge.

For at bringe lidt varme ind i al vinteren bandt jeg lidt bast om nogle kanelstænger, som nu ligger dels og pynter og dufter lidt af jul.

Lidt gæslinger og to hyacinter i forskellige udviklingsstadier udgør det friske pust på hylderne. Jeg elsker hyacinter, og i år har jeg måttet konstatere, at de trives bedre med jord end uden.

Og lige til sidst et skud fra siden, hvor hylderne også gør sig vældigt godt.

Pynter du mon op i køkkenet?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Juleblog 29. november 2011

 1. Charlie says:

  Du er altså verdens bedste “julegris” er du. Så kan du skrive om manglende julestemning – men dit hjem oser allerede af jul – meget mere end mit – og jeg elsker ellers også julen men er nok stadig præget af alle de år hvor Mie var lille og vi IKKE lod andet end pakkekalender og adventskrans komme inden for før EFTER hendes fødselsdag 2. december. Men så kommer der altså også turbo på – og JA – jeg har nogle faste juleting der bare SKAL være i køkkenet hvert år. Knus og sov så lige lidt bedre i nat ikke?

 2. Jytte says:

  Hvor ser det julehyggeligt ud 🙂
  Jeg pynter også lidt op i køkkenet med en juleløber, en smuk dekoration og en frugtskål på spisebordet, kage- og konfektdåser på køkkenbordet og så lader jeg mandler, nødder, marcipan og den slags stå fremme på køkkenbordet.

  Håber du får en god nattesøvn i nat 🙂

 3. Jette says:

  Det er bare smukt og elegant – og rigtig julet! Julemood eller ej 😉 Fine små ting der pynter og giver julestemning, de små detaljer er ofte de bedste 🙂 Jeg har nogle faste ting i mit køkken, de samme to nisser på halvmuren og et par “poser” i køkkenvinduet, mixet med hyacinter, som jeg også stor-ælsker :)). Og så har vi altid en lys-dekoration af en art på spisebordet…og det hele skal helst være afstemt i farverne 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.