Juleblog 26. november 2011

K har snakket om middelalderjulemarkedet i Siegburg siden den første jul, vi boede her i Bonn, men vi har ikke været derude. Det første år var vi ikke i Bonn sammen i december og sidste år skulle vi have været derude sammen med mine forældre, men så blev det snevejr, og vi besluttede at blive i Bonn. Men i år havde vi besluttet, at vi ville ud og se, hvad alt snakken handlede om, og Sarah og Jacob var friske på at tage med. Det er ikke noget kæmpestort julemarked, men det er befriende anderledes end alle de traditionelle julemarkeder, man finder over hele Tyskland i de seks uger, der leder op til julen.

Det med det middelalderlige bliver taget ret alvorligt, og således er der ingen strøm på julemarkedet. Når det bliver mørkt, er området kun oplyst af fakler og små kulbål. Det var således også lidt besynderligt at se tv-folk gå omkring og interviewe standholdere. Men der er vel en stiltiende aftale om at acceptere, at virkeligheden er sat lidt ud af spil på dette område i en periode.

Som sædvanligt på markeder som disse er der en del man kan købe, og meget af det kan spises. Der er tit bagere på tyske markeder, som bager brødet i fine stenovne, og dette julemarked var ingen undtagelse.

Der blev bagt store plader med runde brød i de fine små lerovne, og brødet duftede dejligt – nu må vi vente og se, hvordan det smager.

Jeg var ret vild med, at julemarkedet som alle andre havde en karussel, for det var ikke en helt standard-karussel: Dyrene man kunne sidde på var nogle helt andre og mere rustikke varianter, og så blev karussellen drevet ved håndkraft. Det var faktisk en ret god forretningsmodel, ejerne var kommet på: Betal 1€ for at ungerne kan bruge karussellen, og sæt så far til med et håndsving at drive karussellen rundt. Alletiders!

Markedet var lige åbnet i dag, så der var gang i en masse underholdning og løjer. Blandt andet spillede denne trup, og man kan sige meget, men der var rigtig mange mennesker, hvis hoveder bobbede med i takt til musikken.

Kristian havde hjemmefra besluttet sig for, at han ville smage et eller andet mad på markedet, så frokosten blev en meget tysk af slagsen: et stykke kogt svinekød, serveret i et fladbrød smurt med krydderost og pyntet med bløde løg. Det var slet ikke ringe, og som det ses var herrerne tilfredse.

Man kunne købe mange ting, man vil leve lykkeligt uden, men Jacob faldt alligevel lidt for denne fyr fra Fraklerne. Han kom dog ikke med hjem til DK… trods alt.

Fra Siegburg kørte vi retur til Bonn, og da jeg havde fortalt om First Flush, var vi blevet enige om, at vi kunne få the og kage dér. Det var endnu et hit, for de sælger virkelig lækre kager, kakao og the. Vi må støtte op om konceptet, for det er dejligt at have et sted som First Flush.

Det er ingen hemmelighed, at K godt kan lide kage, så jeg tror bestemt ikke, det er sidste gang, han har set så begejstret ud siddende i First Flush fine lokaler.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Juleblog 26. november 2011

 1. margit bloch says:

  Hold da op… SAVLE… hvor ser det dog lækkert ud. Jeg kan godt forstå at K ser så tilfreds ud ;o)
  Og markedet er da helt specielt… og sikken en fin karussel… det med håndkraften ku’ man da nemt lære noget af i moderne tid ;o)
  Nyd fortsat dagen

 2. Charlie says:

  Sikke et sjovt koncept det tyske marked har. God ide. Vi har jo lige set det absolut main-stream tyske marked i Hyde Park i London hvor lyd, lys og plastic var i højsædet -men alligevel formåede det også at være hyggeligt. De to herrer med deres kagestykker ligner en moderne version af Gabriels engle som de sidder der med deres kager – men så artige tror jeg slet ikke de er! =0) TAK for kigget og hils.

 3. Annette says:

  Sikke en dejlig oplevelse…og sikke et par herrer….hihi.
  De ser vel nok artige – og mad/kageglade ud. Tak for hyggeligt referat.

 4. Super fedt julemarked, jeg er vild med at julen ikke altid behøver at være kunstige lys i masse vis, glimmer og plastik julemænd. Back to basic – skønt. Lækre sandwich, for ikke at snakke om kagerne – mums. Kh 10na

 5. Gitte says:

  Herligt me sådan et middelalder julemarked, helt fri for plast, glimmer og kunstig gran.
  Nogle gode billeder du har taget. 🙂
  Du må ha’ en skøn 1. søndag i advent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.