Helt nyt look

Jeg er i gang med at rydde op, ændre nogle ting her i huset og strammere definere, hvad jeg kan lide, og hvordan jeg gerne vil bo. Et af skridtene i den retning har været at beslutte mig for at nogle møbler havde udlevet deres tid her hos os. For 10 år siden døde min farmor, og jeg arvede en lille sofa, som vi havde med herned. Den er nu så slidt og træt, at den vil have brug for en gennemgribende restaurering, hvis den skal virke igen. Og da man faktisk ikke sidder voldsomt godt i den, har jeg besluttet mig for, at den skal videre i sit sofa-liv; det var ikke nogen nem beslutning, men jeg tror, det er rigtigt. Dér hvor sofaen tidligere stod var det nemlig planen, at der skulle være en kommode, så vi fik mere organiseret opbevaring fremfor at have en sofa fuld af rod.

Kristian var ansvarlig for at bygge kommoden (jeg kan simpelthen ikke læse og forstå Ikeas byggemanualer – eller det er i hvert fald, det jeg hævder…), men jeg tog mig af at indrette den både i skuffer og ovenpå. Indretningen nede i skufferne springer vi over, for ærlig talt så er det jo ikke ret spændende at læse om indretningen af skuffer. Ovenpå har jeg sat blandt andet disse nyindkøbte potteplanter og et lille fad, jeg har fået af min onkel. Stenene er fundet på forskellige udflugter og ferier.

Det er altid vanskeligt at finde dekorative elementer, der er aflange og flade fremfor høje. Men jeg har forelsket mig i bøger til den rolle, så lørdag var K og jeg i den lokale genbrugsbutik for at aflevere nogle ting. Der købte jeg nogle bøger, som havde det rigtige udseende til mit projekt. Ja, ja, grin bare: Jeg ledte faktisk efter bøger, der både var pæne og som havde interessante titler eller indhold. Det er nærmest videnskabeligt… eller noget.

Jeg har længe klaget over, at vi har meget bare vægge, men det er jo ikke gratis lige at fise ud og købe en masse print, kunst eller lignende til væggene. Samtidig er det også vanskeligt at få netop dét, man drømmer om. Til reposen besluttede jeg mig derfor for selv at lave “kunsten”.

Det aflange billede består af kvadrater med motiver, jeg har stemplet med baggrundstempler fra Papertrey Ink. Jeg er vild med resultatet, og jeg må indrømme, at jeg skal holde mig selv tilbage for ikke at lave mange flere af disse små kunstværker. Det var sjovt at lave og resultatet er spændende og grafisk.

Den store kvadratiske ramme er fyldt med udstansede hjerter, der alle er foldet på midten. Nogle af dem er monteret, så de ligner hjerter, mens andre er monteret, så man kun ser en del af eller halvdelen af et hjerte. Denne idé har jeg blandt andet set her.

På væggen hænger en Ribba-ramme fra Ikea, hvor jeg har printet tre stykker papir, som tilsammen udgør vores bryllupsdato. Lidt pladderromantisk måske, men tal ser jo sådan set flotte og grafiske ud, så hvorfor ikke vælge en dato, der betyder noget for os. Idéen stammer fra dette foto.

Over kommoden hænger 22 små papirhuse, som jeg har klippet ud, foldet og limet sammen, hvorefter de er hængt op enkeltvis, så de til sammen udgør en svævende by. Dette er en idé, der er tyvstjålet fra denne sælger på Etsy. Effekten er ret fantastisk, og det er endnu et projekt, der gør mig i godt humør.

I genbrugsbutikken fandt jeg denne fine gamle vase, som jeg måtte bøde hele 0,75€ for. Det er sjovt at finde noget, der er helt perfekt og så oven i købet få det med hjem for nærmest ingen penge. Lavendlerne er forsigtigt hjembragt fra vores sommerferie i Provence tidligere på året.

Når man kommer op af trappen til vores anden sal er det nu dette syn, der møder en. Jeg går derud flere gange dagligt for at kigge på resultatet, så glad er jeg for det. Det sjove er også, at det samler mine indretningsdrømme på ét sted: Jeg vil gerne bo moderne, med hvidt/gråt/sort og masser af naturlige elementer, jeg vil gerne bo et sted med orden med også hygge, og jeg vil gerne bo personligt. Alt sammen samlet lige nu på en kommode på vores lille repos. Gad vide, hvordan jeg nu får det spredt over resten af lejligheden?

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Helt nyt look

 1. Karina Beck says:

  Hvor ser det godt ud! Flotte kunstværker hver for sig. Og ift bryllupsdatoen, så glemmer I den heller ikke ; ) ( det gør vi nemlig jævnligt herhjemme ; ) )

 2. Charlie says:

  Hold da helt op – det ser super godt ud – og du skal da ikke holde dig tilbage med kunstværkerne – dem kan du da snildt lave en lille forretning ud af. Elsker når du skriver “og så har jeg foldet og klippet 22 små huse” – jamen NATURLIGVIS – en anden var nok gået død efter de første 5 men nej – ikke dig. =0) Tak for et fint næste FIF – supersødt og dejligt farvestrålende – glæder mig til at udgive det. I dag var det jo lige SAM m.m. der var sidste nyt. Knus

 3. annette says:

  Hvor ser det bare rigtig flot og stilrent ud. Rigtig flot med alle de hjemmelavede designs. Er specielt vild med ideen med bryllupsdatoen i rammen. Måske man skulle lave en sådan ramme selv…

 4. Ditte says:

  Det ser virkelig godt ud Cecilie.
  Pladderromantik eller ej, så er jeg vild med bryllupsdatoen i ramme.
  Må være ærlig over for dig og nævne, at jeg godt kan se hvor du finder inspiration, nemlig fra vores fælles “svaghed ” Pinterest, som vi jo så lige deler med gud ved hvor mange. Pinterest har helt seriøst givet mig/os flere penge, idet jeg sjældent køber uge- og månedsblade længere, for dagligt bliver jeg jo overøst med kreative idéer derinde.
  Til tider kalder gemalen det for min anden familie, tjooo, det er fint med mig 😉
  Klem!

 5. Ditte says:

  Det ser virkelig godt ud Cecilie.
  Pladderromantik eller ej, så er jeg vild med bryllupsdatoen i ramme.
  Må være ærlig over for dig og nævne, at jeg godt kan se hvor du finder inspiration, nemlig fra vores fælles “svaghed ” Pinterest, som vi jo så lige deler med gud ved hvor mange. Pinterest har helt seriøst givet mig/os flere penge, idet jeg sjældent køber uge- og månedsblade længere, for dagligt bliver jeg jo overøst med kreative idéer derinde.
  Til tider kalder gemalen det for min anden familie, tjooo, det er fint med mig 😉
  Klem!

 6. Linnea says:

  Supersnyggt!! Jag gillar särskilt tavlan med de stämplade kvadraterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.