Kandidatfest: Tea Party

Så er der kage…

I søndags fejrede jeg sammen med familie og venner, at jeg endelig langt om længe er blevet kandidat, og med oprejst pande kan kalde mig cand. mag. i historie.

Invitationen

Festens tema var i høj grad inspireret af et sæt Papertrey Ink stempler, jeg har købt tidligere i år: Tea for Two. Jeg er ret glad for stempelsættet, og jeg har altid syntes, at det kunne være sjovt at lave et theselskab, så nu blev det altså i forbindelse med afslutningen af min uddannelse.

Lokalet står klar til udsmykning og gæster.

Gennem min mor havde jeg mulighed for at leje nogle fine lyse lokaler hos DAB i Lyngby, og det var et super godt sted at holde festen. Det er så meget nemmere at holde fest i lokaler, der er beregnet til det, end hjemme i et privat hjem. Og så er netop de her lokaler virkelig fine med både plads til spiseborde og en stor sofagruppe samt et fint stort køkken med masser af plads. Ret ideelt faktisk.

Blomster til bordene.

Jeg havde bestilt en buket til buffetten samt løse blomster til bordene hos Annette, og planen med blomsterne på bordene var at sætte små samlinger af vaser på hvert bord.

Arbejdsstation.

Jeg havde en lille arbejdsstation, hvor jeg samlede mine små vaser. Der var ni borde i alt, og jeg havde købt ni små karafler i Søstrene Grene og derudover havde min mor og jeg fundet diverse syltetøjsglas, små vaser med mere hjemme hos mine forældre.

Buket til buffet.

Annette havde lavet en høj lidt løs buket til bufetbordet i de samme blomster og græsser, som jeg brugte til de små vaser på bordene.

Buketterne på bordene.

Det virkede ret godt med de små vaser, som var tilpas meget blomsterudsmykning til et arrangement som mit. På en eller anden måde passede de også til theselskabstemaet.

Lokalerne klar til fest.

Det var lidt af et puslespil at få de to dele af rummet til at spille sammen som ét, men vi gjorde, hvad vi kunne. Og vi var enige om, at det var smart at bruge sofagrupperne, fordi det er så hyggeligt at sidde og drikke the i en god sofa.

Bestikposer.

Jeg havde set en del eksempler på små bestikposer, der lå klar ved bufetborde, men jeg ville have noget lidt andet. Derfor tog jeg hvide sandwichposer, stemplede thepotter og et lille thecitat på dem. Poserne fyldte vi med bestik, serviet, en tipskupon (inspireret af en tipskupon til Sarah og Jacobs bryllup) og en lille blyant til at udfylde tipskuponen. Der var en høj deltagelse i tipskuponlegen, men vinderen blev Johannes, som kom 5 minutter før afleveringsfrist og alligevel svarede rigtigt på 11 ud af 13 spørgsmål.

Bananmuffins skal dekoreres.

Scones skal bages.

Vi brugte køkkenet i lokalerne til de sidste forberedelser: frosting af diverse muffins, vi bagte scones (som havde været frosset og var lige klar til bagning = smart trick), pyntede cheesecake og naturligvis lavede vi kaffe og gjorde thevandet klar.

Samovarer.

Jeg havde lejet to samovarer hos Teselskabet, og det var super smart, fordi vandet konstant var varmt, så alle gæster kunne få dejlig varm the, og ingen af os skulle stå i køkkenet og brygge the.

Hjemmelavede theposer.

Jeg havde brugt mine Tiny Tags fra PTI samt flere af stemplerne fra Tea for Two til at have tags til hjemmelavede theposer. Dem fyldte min mor og jeg med tre forskellige slags the, som mine gæster kunne vælge imellem på dagen. Det var så heldigt, at der lige var theposer nok til hele arrangementet.

Theposekager.

Stemplerne blev også brugt til at udsmykke de theposekager, min mor havde bagt. Foruden theposekagerne var der også kaffekager – bare for at balancere tingene.

Maden er klar.

Vi havde lavet: æggesandwich, laksesandwich, agurkesandwich, the- og kaffekager, cheesecake, squashkage, en ternet chokolade-orangekage, en chokoladekage, bananmuffins, lakridsmuffins, æble-kanelmuffins, græskarmuffins, after eight muffins og scones. Og så havde Sus bagt sine lækre nøddekager. Mums. Nogle af tingene blev spist helt op, mens andre dårligt blev rørt. Sådan kan det jo gå… Forhåbentlig fik alle stillet den værste søde trang netop denne eftermiddag.

Nogle af mine gæster.

Jeg havde en super dejlig eftermiddag sammen med alle mine søde gæster. For mig var det alle tiders måde at holde fest på, og jeg nød hele dagen. Så dejligt! Nu er der sat et helt officielt punktum for den uddannelse – og så videre.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kandidatfest: Tea Party

 1. Vibeke says:

  Tak for en super hyggelig eftermiddag! Men kunne du ikke have fundet et billede af nogle andre gæster? 😉

 2. margit bloch says:

  TAK… for en rigtig hyggelig eftermiddag, Cecilie. Herligt at se billeder “fra før vi kom”… ;o)
  Imponerende forarbejde du og din mor havde lagt i bordpyntning, kagebagning og din omtanke for alle de små finesser der gjorde arrangementet Uovertruffent. ;o) ;o)
  Og JA… VI var i hvert fald godt dækkede ind mhp. kagetrang ;o)
  1000 tak fra os begge =0)

 3. Dorit says:

  Tillykke med cand.mag. titlen, og hvad finder du mon så på ??
  Sikke dog et arbejde dig og din mor har lagt i din fest, men hvor ser det bare lækkert ud, og hvilket udvalg !! Uummm, det ser virkelig indbydende ud for en slik/lækkermund :-)))

 4. Heidi says:

  Hyacinth og Fie Adamas go home, siger jeg bare! Det var dejligt at være med til at fejre dig i søndags, og tak for den skønne smagsfulde smørelse til sidebenene.
  Knus fra Onslow & Daisy

 5. Charlie says:

  SÅ kom billederne – jeg har nemlig også nogle få fra dagen – men ville ikke vise dem før du havde skrevet om DIT arrangement. Og det var intet mindre end IMPONERENDE – jeg vil gå så vidt som til at skrive “Martha Stewart eat your heart out” for der var da virkelig tænkt på ALT og lagt oceaner af kræfter i det hele. At der var noget der næsten ikke blev rørt vil K og jeg gerne fralægge os ethvert ansvar for – vi havde vist fingrene i det hele – undtaget det der kun var “for børn”. Endnu engang til lykke og tak for en fantastisk eftermiddag – om 1 uge eller så tør vi måske træde op på badevægten igen – men LÆKKERT det var det. =0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.