Normandiet 27.09.11: Route du Cidre

Efter en lang dag på Mt-St-Michel var vi enige om, at tirsdag skulle foregå i et langsommere tempo, samt at vi skulle sove til vi vågnede. Som sagt så gjort. Da vi fik øjne og var klar kørte vi mod Caen, for på østsiden af Caen ligger Route du Cidre; ciderruten. At ture lidt rundt og se på ciderproduktion og æbletræer syntes som en god afslappende måde at bruge dagen.

Æbletræer, som er tunge af modne æbler, er et af de mest efterårsagtige syn, og når de så endda står mod en smuk blå himmel, kan man ikke undgå at blive i godt humør.

Vores første stop var i Beuvron en Auge, hvor jeg gik på fotosafari, mens Vibeke læste bog i solen. Beuvron en Auge er en lille idyllisk by på landet med fine gamle huse, æbletræer og små marker.

Byen var meget stille, og der var ikke mange andre mennesker på gaderne end mig, men stemningen var alligevel en, der mindede om sommer på landet.

Vi endte med at besøge bare to cidergårde, og den første var helt klart favoritten. Det var en familievirksomhed, hvor de stadig lavede cider, calvados, pommeau med mere ved håndkraft.

Selvom vi smagte lidt på sagerne, så tømte vi trods alt ikke så mange flasker, som her.

Som flaskerne lå klar, stod de store trækasser også klar. Om de er til at transportere æbler eller færdig cider, skal jeg ikke kunne afgøre, men de nye kasser duftede dejligt af friskt træ.

Ikke alene lavede dette sted lækre drikkevarer, det lå også bedårende og havde mange små fine bygninger, der var meget fotogene.

Udsigten fra cidergården og ud af den lange indkørsel var bestemt heller ikke sløj.

Vi snød hjørner og kørte kun på cirka 1/3 af Route du Cidre. Da vi var kommet sent af sted, var det svært at finde noget frokost. Efter flere forgæves forsøg endte vi på en lille lokal tabac/cafe, hvor Mamman godt kunne lave en skinkesandwich. Det bestilte vi. Til vores store overraskelse strøg Maman ud i køkkenet og lavede en sandwich med noget, der måske var hendes eget morgenbaguette og skinke fra eget køkken. Hun kom ud med det første halve baguette (som altså var til én), og fortalte, at det næste kom – hun havde sendt en i byen efter mere skinke. Det var tydeligt at skinkesandwich ikke lige var normale på menukortet, men hun lavede dem, og de var rigtig gode. Enkle men lækre. Det er sådan en oplevelse, det er sjovt at samle på.

Vi sluttede vores køretur af med et besøg i Carrefour i Caen, hvor vi fik shoppet til de kommende dage, hvor vi godt vidste, at vi ville være ude en del.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.