3. december: Det er risengrød

Der gør næsen rød (smask)
og kanel bli’r strøed
det gør skorpen sprød
grød skal være blød og ikke tør.
Det er risengrød (smask)
der gør ganen blød (smask)
og kanel bli’r strøed
det gør grøden sød
men sæt ikke skeen i den før
end risengrød den har fået
en smørklat smør.

På! (Kan I høre Lunte?)


Stearinlys, varm the og risengrød – bliver det mere julet?

Altså bortset fra at jeg ikke længere putter smør på min risengrød, så synger jeg mægtigt gerne med Nissebandens risengrødssang. Til alt held kan jeg ikke selv koge risengrød, så jeg får det kun, når min søde mor forbarmer sig over mig og koger en portion. Det gjorde hun sidst, hun var i Bonn, og billedet her er derfra.

Naturligvis skal I ikke snydes for risengrødssangen,
som jeg må indrømme, er en ørehænger, og en der bare sætter sig fast i hovedet.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to 3. december: Det er risengrød

 1. Åhr tak for den 🙂 Fik lige alle barndomsminderne til at vælte frem – så hyggeligt!

 2. Ditte says:

  Ja, kan sagtens høre Lunte og alle de andre Nissbandemedlemmer, og de smasker!
  De første juletoner der lyder herhjemme er altid Nissebandens sange, og tro mig de lyder knap så godt lige efter efterårsferien, som her i december. Det er ungerne der spiller Nissebandens sange, og det har de gjort så længe jeg kan huske, også selvom de 2 ældste efterhånden er 16 og 19.
  Risengrød er for mig en ny spise, har simpelhent ikke brudt mig om det, men nu er jeg vist blevet rigtig voksen, for det kan spises, men så SKAL der altså både smør, kanel og sukker i rigelige mængder på.
  God weekend!

 3. Karina says:

  Ja, det er virkelig en ørehænger og en god en.
  Jeg elsker også risengrød, men synes at det så let brænder på, så jeg laver det ikke så ofte ; )
  God 3. december til dig.

 4. Alfie says:

  Ja den sang glemmer man aldrig:) Det var et HIT.

 5. aka says:

  Ja, dejlig sang.
  Vi får jævnligt risengrød, for min mand elsker det. Jeg accepterer det !
  Hvis jeg rigtig skal glæde min mand med en lækker middag og stearinlys osv……så skal jeg servere risengrød ! (alternativt medisterpølse) Ak ja. Røde bøffer og lign. lækre ting – det får han rigeligt af på arbejde….Og sådan er der så meget uretfærdighed i verden…..LOL.

 6. Dorit says:

  Ja, de julekalendre med Nissebanden var nu også nogen af de gode med en masse humor i, og sangen gør jo en i julestemning !

 7. margitbloch says:

  Jeg elsker den sang… den er ren julehygge…
  Jeg nåede ikke bloggen i går… men håber at indhente det forsømte henover week-end’en…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.