Ugens spørgsmål 29.10.2010

Mit græskar fra 2008.

Jeg har her til aften brugt nogle timer på at skære årets græskarlygte ud, og så kom jeg til at tænke på, at jeg jo havde glemt at stille ugens spørgsmål. Men det kommer så nu.

Ugens spørgsmål 29. oktober

Synes du, at det er hyggeligt eller træls,
at Halloween er ved at vinde indpas i Danmark?
har du selv tilføjet nogle Halloween-traditioner til dit liv?

————

I’ve spent a few hours cutting out this year’s pumpkin which has prompted this week’s question of the week. The English question is a slight variation on the Danish – but since I don’t think I have any English readers anyway it shouldn’t make much of a difference one way or the other.

Question of the week October 29

Do you celebrate Halloween?
if so, what is your favorite Halloween tradition?

****

Fordi denne leg kommer til at løbe over længere tid, forsøger jeg at sørge for at præmierne bliver lidt anderledes end normalt. Til det formål har jeg indtil videre skaffet fire sponsorer, som har indvilliget i at bidrage med dele af præmierne:

Julie fra Bohtieque Design tilbyder et gavekort til et sæt personlige labels, du kan bruge på, når du sender kort.

Heidi fra Madam Tut bidrager med nogle lækre ting til hjemmet.

Pia fra Love2Scrap har givet tilsagn om en præmie, som jeg tager ned og kigger på hos Pia en gang i næste uge, hvorefter jeg nok skal tage billede og vise jer.

Miranda fra Mandee Franee Designs tilbyder enten en small eller en medium Lens Pet, som er hendes opfindelse til at fange børns opmærksomhed, når man tager billeder af dem.

Reglerne:

– Jeg stiller et nyt spørgsmål hver fredag.
– Du besvarer spørgsmålet (der er ingen deadline for hvornår du skal svare på spørgsmålet; det skal bare nås, inden jeg trækker vinderne).
– Jeg offentliggør vinderne den første fredag i 2011: 7.1.2011.
– Du får et ekstra lod, hvis du skriver om udfordringen på din egen blog; dog max et ekstra lod pr. uge. Hvis du skriver om det på din blog, så nævn det gerne i din kommentar her på bloggen, så jeg kan tildele dig det ekstra lod.

—-

As promised I’ll announce a new game today. This one will be running for the rest of the year and to make the prices more exciting, I’ve managed to get four sponsors so far:

Julie from Bohtieque Design offers a gift certificate to buy a set of personalized labels in her Etsy store.

Heidi from Madam Tut is sponsoring some lovely things for your home.

Pia from Love2Scrap is sponsoring a great scrapbooking price.

Miranda from Mandee Franee Designs will be offering either a small or a medium Lens Pet from her Etsy store.

The rules:

– I pose a new question every Friday.
– You answer the question (there’s no deadline for each individual question; you just have answer prior to me announcing the winners).
– I’ll announce the winner the first Friday in 2011: : 7.1.2011.
– If you mention this game on your own blog you’ll earn an extra chance at winning one of the prices (a maximum of one extra change pr week). If you do post about the game on your blog please come back and let me know.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

16 Responses to Ugens spørgsmål 29.10.2010

 1. Halloween har ju gjort intrång i Sverige också – och jag tycker nog att det är kul för barnen om de nu vill klä ut sig och busa . Det är helt OK.
  Jag tar in pumpor – men jag har inte tålamod att göra så mycket av dem som du gör – och Charlie för den delen 🙂 De står bara här till prydnad – inte för att det är Halloween, utan för att det är vackert med hösten.
  Jag äger en keramikpumpa att sätta ljus i, men jag tar sällan fram den – min man gillar INTE Halloween nämligen hi hi!

 2. Karin says:

  Syns faktisk det er ok med den tradition i DK, men kunne ikke drømme om at indføre den her hos mig 🙂 har jo heller ikke mindre børn så det er ikke aktuelt.
  Tivoli er jo kanon flot i denne tid.

 3. Anette/netti says:

  Jeg synes det er lidt noget pop men det er heller ikke slået igennem her hvor jeg bor.
  Jeg kan strække mig til at have et græskar udenfor da det pynter så flot med sin dejlige farve, men ellers er det for mig noget “kjøwenhaveri” 😉

 4. Vibeke says:

  Det bliver nok ikke en af “mine” traditioner, som jul, fastelavn og påske er, men som så meget andet fra udlandet skal det nok vinde indpas i de generationer, der vokser op med det. Der var også en gang, hvor juletræet var noget nymodens pjat fra udlandet, og det er jo blevet en af vores traditioner. Jeg vil tro, det går samme vej med Halloween.

 5. Stubbens says:

  Det bliver vist heller ikke en af mine traditioner. Det er da hyggeligt nok med alle de græskar her i den mørke tid – men at det lige er på grund af hallowen betyder ikke noget for mig !!
  Det er lidt synd vi her i Dk ikke gør lidt mere ud af f.eks. AlleHelgens aften d. 7 nov. hvor man mindes dem der er gået bort i årets løb. Det synes jeg er en flot skik og knap så poppet.
  God weekend til jer der ude !

 6. margitbloch says:

  Egentlig har jeg svoret at det ikke er mig – og det mener jeg dybest set stadig – MEN når det er sagt, må jeg jo erkende, at lergræskarret er hentet frem fra kælderen og bliver tændt med fyrfadslys, når de små kommer på besøg i denne tid… ;o)
  Men det ender måske med, at man må overgive sig… lige som med så meget andet…
  og det er bestemt et hit hos den nye generation… =0)
  God week-end…

 7. Solveig says:

  Jeg synes det er hyggeligt og flot – men synes måske man skal gøre børnene opmærksom på, at halloween ikke foregår i efterårsferien, men faktisk er den 31. oktober. Jeg er overbevist om, at der er mange børn, der tror at halloween er græskar, hekse og edderkoppespind. 🙂
  Jeg skærer ikke selv græskar ud, men boede jeg i hus, ville jeg nok gøre det, men det er fordi jeg synes det er flot

 8. Tina F. says:

  ..jeg syntes, det er hyggeligt.. 🙂
  -og i bund og grund er det jo bare en gammel dansk skik, der er genoptaget i en lidt anden version. Det var nemlig ikke græskar, man lavede lygter af i gamle dage, men roer.. Faktisk har man helt tilbage fra vikingetiden æret de helgener, der ikke havde deres egen helgendage, på Allehelgensdag -og dagen efter blev alle “almindelige” døde æret. Senere er det så slået sammen til een dag.
  Så er man ikke til den amerikanske version, kan man da genoptage den danske -ære de døde Allehelgensaften d.1.nov, og lave roelygter i stedet.. 😉
  Hilsen Tina F.

 9. Karina says:

  Det er et kanonflot græskar, du har lavet.
  Jeg har lavet et par Halloweenkort til Scrapsisters og været til Halloweenfest i min 0.klasse, men hjemme hos mig selv har den ikke fundet vej endnu..
  God weekend.

 10. Tina Nielsen (10na) says:

  Jeg tror halloween vinder større og større indpas i Danmark, og så længe det bare er udhulede græskar og fyrfadslys er det fint med mig. Jeg synes ikke ligefrem børnene behøver at rende udklædte rundt og sige “trick or treat”. Men nu må vi se hvad tiden viser. Fortsat god weekend. KH 10na

 11. Gitte Yhman says:

  Sikke et arbejde, men hvor er resultatet dog bare blevet flot. Mht. dit spørgsmål, så var Halloween for nogle år tilbage overhovedet ikke mig -indtil en kollega en dag lavede en hyggekomsammen, hvor hun havde pyntet Halloween i vores frokoststue. Eller rettere så var det Allerhelgensaften, som vi jo rent faktisk også fejrer. Og den tanke om at sætte lys for en kær man har mistet i årets løb, har fået mig til at tage den Amerikanske lidt mere til mig.
  Som scrapper og kortmager, kan jeg jo så slet ikke stå for de smukke papirer og spændende farver – ligesom Tivoli har “ødelagt” det for mig. Det ser jo fantastisk ud derinde.
  Hav en god dag og Halloween …..buuuuh muarghhh!!!

 12. Charlie says:

  Ja jeg ved du godt kan lide Halloween – jeg har jo den fine lille æske jeg vandt hos dig og jeg er også faldet for ideerne for nogle år siden og hygger om de unger der bor i nærheden. Selve græskarudskæringen er lidt BESVÆRLIG og du har så sandelig også lavet et SUPER flot eksemplar – sikkert også igen i år. DET må du snart vise.
  Vi havde faktisk Roelygter da jeg var barn i Kjøwenhavn – men ikke alt det med slik osv. og min datter gik lanterne optog som lille på sin Rudolf Steinerskole og sang Lanterne lanterne osv. – det ser du sikkert også i Tyskland. Knus

 13. aka says:

  Jeg synes, det er noget pjat. Vi har da udhulet et græskar og jeg har 4 små keramikgræskar oveni en blomsterpotte på terrassen. That’s it !
  Og hvis jeg ikke havde en datter, der gerne ville lave det græskar, så var der ingen Halloween her.
  Hvis jeg lyder som et surt opstød er det en fejl ! Det er bare ikke lige mig med halloween. LOL.
  Hav en dejlig uge.

 14. Line Thy says:

  Jeg synes, at det er hyggeligt – specielt græskar-lygterne. Det er allerede blevet mørkt, men der er lang tid til juleeslusningen, så det er rart med lidt lyd inden da. Og Tivoli er så fin i sin Halloween-dragt :o)
  Er ikke nået til at pynte op indenfor endnu, men havde egentlig planlagt at lave en Boo til min dør – nåede det are ikke…

 15. Dorit says:

  Jeg synes faktisk det er lidt irriterende, at vi hele tiden ska “arve” alle mulige mere eller mindre skøre idéer from Overthere, men samtidig er det jo hygligt med lys her i mørket. Og jeg har altså også købt nogle Halloween clear stamps til mit scrap !!!! Så langsomt sniger det sig ind. Har dog ikke noget græskar, og nægter osse at købe et, bruger noget andet til lys foran hoveddøren.
  Noget godt kommer der derovre fra, bl.a. scrap …og cowboybukser ! Man skal jo heller ikke være fanatisk.
  Valentins dag og er også noget jeg bevidst springer over, jeg hader disse dage, som jeg kalder forretningsfolkenes dag !

 16. Louise says:

  Jeg er vild med Halloween og de traditioner der følger med det. Men jeg bor desværre med en mand der er meget anti-amerikansk og som kommer fra landet, så her er det ikke græskar der skal skæres i, men roer!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.