Ugens spørgsmål 15.10.2010

Billedet er lånt hos billedbladet.dk

I dag fylder Prins Christian fem år, og det er jo sikkert herligt for en lille fyr at have fødselsdag – det er det sådan set for mange af os ;o) Kristian og jeg var på ferie i Tyskland og Alsace, da vi hørte nyheden om den nyfødte prins. Lidt sjovt at vi fem år senere finder os selv bosat ikke langt derfra, hvor vi holdt ferie.

Egentlig bliver jeg mere og mere republikansk indstillet som tiden går, men jeg kan alligevel ikke lade være med at følge med i familieforøgelser, skilsmisser og ægteskaber i den kongelige familie og de nordiske nabolandes kongelige familier.

Ugens spørgsmål 15. oktober 2010

Opfatter du dig selv som royalist?

————

The question of the week this time around might not be relavant for everyone but it is for Danes and some of our neighbouring countries.

Question of the week October 15 2010

Do you consider yourself to be a royalist?

I find myself becoming more and more anti-royalist but I still follow the major events in the royal families of the Scandinavian countries.

****

Fordi denne leg kommer til at løbe over længere tid, forsøger jeg at sørge for at præmierne bliver lidt anderledes end normalt. Til det formål har jeg indtil videre skaffet fire sponsorer, som har indvilliget i at bidrage med dele af præmierne:

Julie fra Bohtieque Design tilbyder et gavekort til et sæt personlige labels, du kan bruge på, når du sender kort.

Heidi fra Madam Tut bidrager med nogle lækre ting til hjemmet.

Pia fra Love2Scrap har givet tilsagn om en præmie, som jeg tager ned og kigger på hos Pia en gang i næste uge, hvorefter jeg nok skal tage billede og vise jer.

Miranda fra Mandee Franee Designs tilbyder enten en small eller en medium Lens Pet, som er hendes opfindelse til at fange børns opmærksomhed, når man tager billeder af dem.

Reglerne:

– Jeg stiller et nyt spørgsmål hver fredag.
– Du besvarer spørgsmålet (der er ingen deadline for hvornår du skal svare på spørgsmålet; det skal bare nås, inden jeg trækker vinderne).
– Jeg offentliggør vinderne den første fredag i 2011: 7.1.2011.
– Du får et ekstra lod, hvis du skriver om udfordringen på din egen blog; dog max et ekstra lod pr. uge. Hvis du skriver om det på din blog, så nævn det gerne i din kommentar her på bloggen, så jeg kan tildele dig det ekstra lod.

—-

As promised I’ll announce a new game today. This one will be running for the rest of the year and to make the prices more exciting, I’ve managed to get four sponsors so far:

Julie from Bohtieque Design offers a gift certificate to buy a set of personalized labels in her Etsy store.

Heidi from Madam Tut is sponsoring some lovely things for your home.

Pia from Love2Scrap is sponsoring a great scrapbooking price.

Miranda from Mandee Franee Designs will be offering either a small or a medium Lens Pet from her Etsy store.

The rules:

– I pose a new question every Friday.
– You answer the question (there’s no deadline for each individual question; you just have answer prior to me announcing the winners).
– I’ll announce the winner the first Friday in 2011: : 7.1.2011.
– If you mention this game on your own blog you’ll earn an extra chance at winning one of the prices (a maximum of one extra change pr week). If you do post about the game on your blog please come back and let me know.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Ugens spørgsmål 15.10.2010

 1. Karin says:

  Nej, jeg er ikke rigtig royalist.. meeen jeg er alligevel til en vis grad tilhænger af kongehuset, for jeg syns ikke vi skal lave om på det 🙂

 2. Inte är jag royalist men jag led med stackars Victoria som fick vänta så länge på sin prins och jag såg heeela bröllopet och grät åt det vackra talet. Men jag bryr mig inte ett skvatt om monarkin som sådan. Jag läser om och följer med det danska kungahuset också när jag någon gång ramlar över en tidning med sådant material – hos frissan tex 😉
  Danska drottningen är en fantastisk kvinna tycker jag och kronprinsen är supersöt.

 3. Vibeke says:

  Nej, det gør jeg ikke. Tværtimod mener jeg, vi skal afskaffe kongehuse. Når det så er sagt, så er jeg dog ikke mere imod, end at jeg gerne sidder bænket foran fjernsynet, når der er bryllup, barnedåb eller begravelse. For at se de flotte kjoler og for at hygge med venner og familie, men vi kunne såmænd nok ligeså godt samles om en anden tv-begivenhed, det bliver så bare til de kongelige begivenheder.

 4. margitbloch says:

  Hmmm… ja, det er sådan lidt “bop-bop”. Synes jo at tanken om at man fødes til at blive konge/dronning en dag er grusom… og det HAR da også været grusomt gennem tiderne, hvis vi kigger bagud =0)
  Men jeg sidder som RIGTIG mange andre bænket foran skærmen, når der er fest i kongehuset, – elsker at besøge de forskellige kongelige slotte i landet, drager med børnebørnene til fødselsdag på Amalienborg og NYDER at kigge på soldater og vagtparade med de små. Og så følger jeg op på de forskellige begivenheder i alle 3 nordiske kongehuse ;o)
  – sååhhhh… ved ikke rigtig, hvad man SÅ er for én… (fnis)

 5. Tina Nielsen (10na) says:

  Jeg ved egentlig ikke om jeg er royalist, ser gerne bryllupper osv. på TV, men et eller andet sted har jeg bare ondt af de kongelige, de kan ikke tage et skridt uden de bliver “foreviget” af en eller anden fotograf/journalist, der så bringer mere eller mindre sandfærdig historie. Jeg er bare glad for det ikke er mig. Jeg synes måske også at tiden ændre sig hen i mod at det skal afskaffes. Men på den anden side er det da også lidt eventyr agtigt og hyggeligt. Så måske måske ikke. KH 10na – der heldigvis ikke skal tage beslutningen.

 6. Tina F. says:

  ..nej, jeg er ikke royalist, men syntes stadig, vi skal bevare kongehuset..

  Hilsen Tina F.

 7. aka says:

  Jeg opfatter mig selv som royalist. Kort og godt.

 8. Anette/netti says:

  Det kan jeg svare hurtigt på: Ja det er jeg 🙂

 9. Gitte says:

  Ja det spørgsmål kan jeg også svare meget hurtigt på. Ja det er jeg.:)

 10. Louise says:

  Hmm, det var et af det lidt mere tricky spørgsmål… Royalist??? Njaaaah, vel egentlig ikke, og så alligevel måske lidt. Jeg synes der er mange ting i forhold til kongehuset, som er helt skævt, men jeg kan ikke lade være me alligevel at være lidt stolt ved vores kongefamilie, i hvert fald nogen af dem…

 11. Heidi says:

  Hej med dig,

  kan du huske da vi mødtes i Tivoli og så den lille charmetrold, ja han rørte jo faktisk ved dig 😉 Det var da stort. Jeg har efterhånden set alle de kongelige, og bliver noget starstruck hver gang, men royalist – det er jeg ikke. Tværtimod. Jeg synes det er unikt og meget specielt med sådan en familie og cool at de nye prinsesser sætter mode, men det er det.

  Knus
  H

 12. Stubbens says:

  Jeg synes vi skal bevare kongehuset – de fleste gør også en god reklame for Dk ude i verden.
  Og når man synes det er man vel også royalist.
  Fortsat god uge til jer alle !!

 13. Line Thy says:

  Ja, det gør jeg.

 14. Dorit says:

  NAJ, sådan nærmest kun skabsroyalist…. det er jo et forældet system, men jeg gør mig ikke bedre, end jeg da lukker det ene øje på klem, når der er festdage, der bliver fejret.
  Jeg kan udmærket også huske, hvad jeg lavede da Christian blev født, jeg var nemlig på vej hjem fra et kollagabesøg, hvor vi havde været for at tage god afsked med en kollega, som var gået på pension…. hørte det i radioen på vej hjem sent om aftenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.