Kort for den miljø- og økonomibevidste scrapper

Jeg fik som nævnt i går papirer hjem fra USA, og deriblandt var der to My Mind’s Eye seriepakker. De har hver deres forside, hvor der er små striber af pakkens indhold printet på noget kraftigt printerpapir. Jeg tænkte straks, at det måtte da kunne omsættes til kort. Når nu vi har en hobby, hvor papirerne bliver fremstille i Kina, transporteret til USA for så at komme retur til Europa, så er det mindste, vi kan gøre da at sørge for at bruge alle delene ;o)

Du skal bruge: karton, papirer (fx forsider fra MMEs pakker), en borderpunch, en hjertepunch, nogle knapper, lidt snor,noget bånd og et tekststempel.

Start med at lave tre strimler med en pæn kant – mine strimler er 2,5-3 cm høje, efter jeg har punchet kanten.

Læg de tre strimler til side til senere brug.

Nu skærer du strimler på cirka 14,5 x 4,5-5cm ud af forsidepapirets rækker af eksempler. Hvis du ikke har sådan en forside, kan du naturligvis selv lave strimler af forskellige rester. Brug også forsidens små motiver til at udstanse tre små hjerter. Bagsiden af forsiden (det lyder fjollet) kan faktisk også genbruges, fx til at stemple på, da den er hvid og glat.

Tag nu tre knapper, noget fint snor og de tre små hjerter.

Bind sløjfer gennem knapperne og lim dem fast midt på hvert hjerte.

Lim nu papirstrimlerne på dine kort (kortene er skåret så de er 6×4″). De skal sidde i bunden, men der vil være lidt hvidt omkring dem jvf. billedet.

Nu limer du de borderpunchede strimler fast over den anden strimmel på kortet.

Herefter er det tid til at stemple og montere et af de små hjerter i den øverste halvdel af kortet.

Sidste skridt er at montere båndet henover papiret med den punchede kant. Og vupti! Så er der julekort, der tager hensyn til miljøet og pengepungen. Det er da ikke så tosset endda. Og som sagt: du kan også få brugt små rester, hvis du ikke lige har en forside, der kan skæres til til formålet. Scrap godt!

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kort for den miljø- og økonomibevidste scrapper

 1. Charlie says:

  GENIALT – intet mindre end GENIALT søde Cecilie. Og super fint tutorial du har lavet. Må man linke til den fra sin blog?? Jeg kender jo MANGE der elsker at lave kort af rester og disse er SÅ fine.

 2. margitbloch says:

  Kære Cecilie…
  Igen igen en udgave som SÅ anvendelig. Du ved jeg ELSKER dine tidligere modeller (både på lige og på skrå) og har lavet SÅ mange kort efter modellerne. ON and OFF husker jeg at fortælle hvor idéen stammer fra… :o/ . Har netop sendt aka forbi din blog mhp det kort jeg har på bloggen i dag.
  Jeg har lavet BUNKER af OSH kort efter modellen (også den med små stk. “lige” papir, og idag har jeg lavet LIGE præcis det du viser her =0) Jeg brugte forsiden fra en kortblok og fik til 2 fine julekort til OSH (ti-hi). Dit søde juletræ er også omsat til en Margit-model… det kommer pludselig på en dag (med link til dig).
  Så 1000 tak for dine mange skønne idéer…
  Knus fra Margit

 3. Man saknar ord – det är bara superläckert!
  Så och så och så ………… och så, som ingenting……. TADAA!
  Så himla snyggt!

 4. aka says:

  Jamen, så enkelt og alligevel så genialt. Og sikke smukke kort – af” ingenting” ! Fin tut.
  Ja, jeg har tidligere på aftenen været omkring din blog, efter Margits henvisning til dig. Har længe luret på hendes model, i mange flotte udgaver, og så fik jeg besked om, at den stammer fra dig. Men den var fra før, jeg surfede på nettet, og lavede kort i øvrigt.
  Så nu må jeg vist igang med at nærstudere dine gamle indlæg……jeg skulle jo nødig gå glip af noget !! LOL.

 5. Ann - ABC says:

  Wauw…. hvor er de julekort da bare flotte, og hvor skønt med en tut….. De kommer helt sikkert til at indgå i min produktion til jul…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.