Terrassen 2010 – opus VI: tomater på friland og masser af sol

Denne kasse er min mest overfyldte,
men jeg nænner endnu ikke at flytte rundt, for den er også smuk.

Uden at jeg egentlig tænkte over det, gik der næsten en måned mellem opdateringer fra terrassen, så nu er der virkelig sket noget. Vi havde meget høje temperaturen i slutningen af april, og derefter blev det regulært koldt igen med temperaturen ned omkring 7-10 grader.

Nogle af tomaterne er kommet på plads på terrassen.

Det betød blandt andet, at mine tomatplanter ikke kunne komme ud, for tomater kan ikke tåle temperaturen under 8 grader. Nu er sommeren retur (selvom det skulle blive lidt koldere i løbet af ugen) med op til 27 grader i dag, hvilket betyder, at det bliver endnu varmere på vores sydvestvendte terrasse. I dag har jeg fået taget billeder, og lad mig bare være ærlig: det her bliver en blogpost med foto-overload.

Der er allerede små tomater på nogle af planterne.

Sidste år havde jeg stor glæde af og egentlig også succes med at dyrke tomater på friland på terrassen, og derfor var jeg naturligvis nødt til at forsøge endnu en gang i år. Jeg ved endnu ikke, om det lykkes, for mine tomater har måttet stå inde meget længere. Men jeg håber.

Fem nye beboere i tomatparadiset.

I går var vi i Gertrudenhof, og de havde fået alle mulige eksotiske tomatplanter, som jeg bare ikke kunne stå for. Det blev til fem nye tomatplanter: Giant Zebra (en stor multifarvet tomat), Black Cherry (en sort cherrytomat), hvid fersken (en meget lys tomat), en grøn tomat og en mere, som jeg ikke lige umiddelbart kan huske, hvad hed. Planterne er endnu ikke ret store, så jeg er spændt på, om de kommer til at give noget.

Salaten er ved at være klar til første høst.

Jeg har ikke helt så meget spiseligt på terrassen i år som sidste år, mest fordi jeg ikke havde ubetinget succes med det. Men jeg har dog tomater, hindbær, radiser og salat. Jeg har i denne kasse sået fire forskellige slags salat, men noget tyder på, at jeg kun får tre.

K kan bedst lide hjemmedyrkede radiser.

K elsker hjemmedyrkede radiser, så det har vi naturligvis på terrassen. Der er mange, og de skulle eftersigende smage rigtig dejligt, så det et jo en succes.

K i gang med sit sisyfos-arbejde.

Vores lille have er desværre slemt plaget af hønsetarm, og det er naturligvis ikke så fedt. K er ret tålmodig med at forsøge at komme hønsetarmen til livs, og her ses han i dagens forsøg. Jeg håber, at han går sejrsrig ud af kampen.

2. generationstallerkensmækkere.

Sidste år såede jeg nogle købte tallerkensmækkerfrø, de blev til fine planter som satte masser af frø, som jeg høstede. I år har jeg så sået frøene af sidste års planter, og de er blevet enorme. Jeg tror, vi er nødt til at flytte vores terrassebord for at kunne være der for tallerkensmækkerne. Men de er jo fine, så de er meget velkomne hos os.

Morgenfruerne her er også rester fra sidste år.

Sidste års eskapader på terrassen får konsekvenser igen i år. Jeg ved ikke, om I kan huske, at jeg havde sået særdeles mange kornblomster i én kasse? Det er denne kasse, og disse morgenfruer må være en konsekvens fra sidste års overmodige såning.

En dahlia på vej.

En af mine favoritterrasseplanter er dahliaen, som blomstrer så velvilligt og så utrolig smukt. Jeg har plantet nogle stykker rundt om på terrassen, og de fleste ser ud til at ville lege med. Her er en af dem, som jeg vil glæde mig meget til at nyde senere på sommeren.

Ret store jordbærplanter.

Jeg fik nogle jordbærpynteplanter af min svigermor i efteråret, og jeg er ret fascineret over, hvor store de bliver. De var jo små og sarte, da jeg fik dem. Jeg har måttet flytte dem, så de bedre kunne være der.

En af mine klematisser.

Jeg har tre klematisser på terrassen og to af dem blomstrer allerede flittigt. Denne smukke lyslilla klematis er da svær at modstå?

Min mørklilla klematis.

En smuk kompleks nellike.

En dejlig duftpelargonie.

Et lille enebær der stadig trives sommeren til trods.

Min salvie er blevet gigantisk – kan man dele sådan en?

Se, den farve… Ums!

En lille sjov sukkulent af en slags.

Mmm; jeg er ret begejstret for mix af farver og former.

En nyindrettet kasse.

En af mine elskede græsser.

En sommerfuglelavendel som blomstrer smukt og gerne.

Jeg tror nok, at den her hedder en græsnellike.

Fuchsiaer er også altid velkomne med deres fascinerende blomster.

Denne blålige græs er vokset gevaldigt de sidste par uger.
This entry was posted in Ubesluttet and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Terrassen 2010 – opus VI: tomater på friland og masser af sol

 1. Netti says:

  Tusind tak for kigget på din terasse, hvor er den virkelig flot og sikke et farveflor du har..hvor ser det godt ud 🙂

 2. Nancy Thomas says:

  I've never seen anyone container garden as well as you do Cicely! Beautiful!

 3. Margit says:

  Et fantastisk overflødighedshorn…Sommeren lader altså vente på sig her… =0)
  Jeg er HELT VILD med dine blandede plantekasser. De er SÅ smukke med alskens farver og arter… Nyd nu at det er sommer hos jer…
  Og sikke lækre store radiser du allerede har!!
  Vi høster grønne asparges p.t….det er MUMS!!!
  Ses vi til SAM??

 4. Karin A says:

  Alltså man skulle kunna tro – av alla dessa bilder – att du har en jätteträdgård. Ih hvor er det flot!
  och det är så roligt att se hur du har det!
  K

 5. Linda says:

  Hold da helt op hvor er din fine have allerede langt fremme. Det er utroligt at der kan være sådan en forskel. Men sikke alle de flotte blomster og planter du har igen i år. Jeg glæder mig til at se mere :0) Bare mine tomater var lige så store som dine :0(

 6. Charlie says:

  Hej du – sikken en flot fotosafari jeg lige har været på. Du har så UBETINGET de mest grønne fingre jeg længe har set – og så sådan "helt tilfældigt" fordi du fik en terrasse. FLOT FLOT og sommeren er bestemt længere hos jer – mine klematis kan slet ikke prale af så flotte blomster endnu. Dine farvesans fra de andre ting du gør fornægter sig ikke i dine plantekasser – det ser KNALDgodt ud. Og så er det jo skønt at være dansk ikke – vi kan jo gro radiser i vores nationalfarve! =0)

 7. Madeline says:

  I am so impressed! You two have such a knack with plants!

 8. Marianne says:

  Hold fast en skøn terrasse! Dér ville jeg gerne sidde hele sommeren, strikke, nyde udsigten og livet omkring.
  Tak for de skønne billeder.

  Håber i begge har det godt og stortrives ligesom jeres blomster

 9. Sarah says:

  Det ser så ubeskriveligt skønt ud. Jeg ville også gerne have sådan et sted, især hvis det fiksede sig selv.
  Hav en god dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.