De gode gode kafka’er (344/365)

365: torsdag den 10. december

Jeg har lokket opskriften på min mors fabelagtige kafka’er ud af hende, og jeg har også fået tilladelse til at dele den med jer her på bloggen. Jeg må dog allerførst komme med en advarsel: de er stærkt vanedannende, og de smager så godt.

Kafka’er
250 g usaltet smør – det skal være meget blødt
2 1/4 cups hvedemel
½ tsk groft salt
5/8 cup flormelis
1 tsk vanilleekstrakt (evt.)
2 spsk espressopulver opløst i 1 tsk varmt vand

Smør røres blødt og flormelis tilsættes.
Tilsæt espressoblandingen og vanille.
Tilsæt mel; rør til dejen hænger sammen, når den håndteres med fingrene.
Køles en time.
Udstikkes ovalt. Brug bagsiden af et knivsæg til at lave rillen ned gennem kagen, så den ligner en kaffebønne.
Bages ved 170 grader i cirka 20 minutter.

Jeg håber, at I kan bruges opskriften, og jeg vil da gerne høre, om I kan lide dem. God fornøjelse.

This entry was posted in Ubesluttet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to De gode gode kafka’er (344/365)

  1. Karina Beck says:

    Dem kunne jeg altså godt tænke mig at prøve. Jeg ved, at det ikke er nødvendigt, men jeg vil også prøve at finde en oval kageudprikker, så de kan ligne en kaffebønne.

  2. Maribi says:

    MUMs, må prøve din mors gode opskrift i weekenden, lyder dejlige 🙂

  3. Ditte says:

    Umm… elsker duften af kaffe, men kan ikke lide smagen. Er dog sikker på de vil være et hit hos min gemal, og bager gerne udelukkende for hans skyld. Og så var jeg vild med udseendet på de flotte kager, som du havde lagt ud den anden dag. Så tror jeg springer på opskriften-1000 tak :0)

  4. Margit says:

    MUMS… den MÅ jeg prøve. Men igår er yngste søn og fam. flyttet ind, så det bliver børnebagning og pyntning af peberkagehus. Men i næste uge kan det måske lade sig gøre ;o)
    1000 tak for opskriften og hav en dejlig dag.

  5. Marolle says:

    tak skal du have 🙂 må se om jeg når dem i år, ellers gemmer jeg opskriften til næste år 🙂

  6. Anonymous says:

    UHM, opskriften er noteret og skal afprøves, når jeg får købt usaltet smør. God weekend.
    KH 10na-snart kafkabager ;o)

  7. Charlie says:

    JUBI – hils MOAR og sig mange tak. Med fare for at spørge dumt – er expressopulver den kaffe vi bruger i expressomaskinen f.eks. "illy" eller et "nescafe-agtigt" pulver

  8. madamtridse says:

    Mums hvor lyder de kager lækre. Den opskrift siger jeg 1000 gange mange tak for hils også din mor og sig tak.:)Mums. Den bliver lagt i "kage"bogen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.